outhands

Ter Leede

Rijnsburgse Boys nam na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter d’Onorio gelijk het initiatief. Het overrompelde de thuisclub en kreeg enkele kansjes via Gootjes en Zinhagel. Vooral via de vleugels, Levant en Zinhagel, werd de ruimte gezocht en gevonden, maar de laatste pass was niet altijd op maat. En dan stond ook nog altijd de dit seizoen nog ongepasseerde doelman Waasdorp op zijn plek, zoals bij de kans van Zinhagel na een klein kwartier wedstrijd. Ook daarna houdt Rijnsburgse Boys het initiatief, Gootjes kopt uit een corner na 23 minuten nog een keer op de lat, maar die situatie in het strafschopgebied wordt afgefloten wegens een duwfout.


Martijn Gootjes bezorgt doelman Waasdorp zijn eerste tegentreffer dit seizoen (foto Hans Oudwater)

Pas na 25 minuten krijgt Ter Leede zijn eerste kans(je). Pim Spaargaren, evenals zijn mede-voorwaartsen tot aan dat moment onzichtbaar, krijgt is de eigenaar ervan. Nadat Corts voor Ommel wordt gewisseld wordt Ter Leede wat sterker. Bezzai schiet nog een keer richting Orlowski. Rijnsburgse Boys neemt echter de leiding. Een knullige pass van Sleur wordt door Kolder onderschept. Hij brengt Gootjes in stelling en a la van Nistelrooij afgelopen woensdag wordt Waasdorp verslagen. Terwijl het merendeel van de vele aanwezigen verwachtten dat dit de ruststand zou worden, dacht Bezzai daar anders over. Hij kopte, volledig ongedekt staand, uit een corner de gelijkmaker snoeihard in.


Brayton Biekman alleen voor de doelman, Waasdorp is er goed bij (foto Hans Oudwater)

Het begin van de 2e helft was voor Ter Leede. Vijf minuten na de rust scoorde Ter Leede opnieuw, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ter Leede was wat sterker dan Rijnsburgse Boys en geel-zwart vergat op dat moment te voetballen. Rijnsburgse Boys ging mee met het spelletje van Ter Leede en zocht te snel en te veel de diepte. Dit alles was in het voordeel van de thuisclub, die bovendien beter gebruik maakte van de door de scheidsrechter toegestane grens van wat mocht en wat niet. Na een kwartier verdween het veldoverwicht van Ter Leede en kwam er een fase die het beste laat kenmerken als rommelig met een wat sterker Rijnsburgse Boys. De laatste deel van de wedstrijd was volledig voor Rijnsburgse Boys. Kreeg Rijnsburgse Boys in de gehele 2e helft 7 corners, tegen Ter Leede 1, in de laatste 10 minuten kreeg de ploeg van Ted Verdonkschot er daar 4 van. Daarnaast haalde Ommel een kopbal van Zinhagel van de lijn, kopte van der Vijver op de doellijn staand een voorzet van Biekman over en redde Waasdorp toen Biekman alleen op hem afkwam. Ter Leede kwam niet verder dan een schot van Ommel dat hoog over ging. Maar het hield wel Rijnsburgse Boys op een gelijkspel en daarmee op een onderling verschil van 5 punten.

Ter Leede – Rijnsburgse Boys 1-1 (1-1)
37. Gootjes 0-1, 41. Bezzai 1-1

Gele kaart Ter Leede:   –
Gele kaart Rijnsburgse Boys:
 72. Peter Freke

Opstelling Ter Leede: Waasdorp, Verbeek, Sleur, Mussche, de Groot, Bezzai, Gotschin, Lagendijk, Spaargaren, Ahaddouch (59. Griffith), Corts (30. Ommel)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski. Groot, van der Lugt, van Roosmalen, Bouma, Zwarthoed (65. Peter Freke), van der Vijver, Kolder (85. Jaap Jan Zandbergen), Gootjes, Zinhagel, Levant (60. Biekman)