Piet Hemminga

Ter Leede – Rijnsburgse Boys –0–4 (0–1) – VERSLAG

RBB houdt de nul in aantrekkelijke oefenpartij

De derde oefenwedstrijd van Rijnsburgse Boys was er één onder de noemer “traditioneel”. Voor de vijfde keer op rij troffen beide ploegen elkaar in de voorbereiding op een nieuw seizoen. Voor Ter Leede was het de tweede oefenwedstrijd. Afgelopen zaterdag werd met 5-1 van derde divisionist DEM gewonnen. Twee van de Rijnsburgse oefenwedstrijden stonden overigens onder leiding van een vrouwelijke arbiter. Nu is dat nog vermeldenswaardig, over een paar jaar waarschijnlijk de gewoonste zaak van de wereld. In navolging van Shona Shukrula viel op de leiding van Lizzy van der Helm ook niets aan te merken.

Foto Cor Spruijt

Oude bekenden
Na de terugkeer van Jordy Strooker op de groene mat, afgelopen zaterdag, was het ook in Sassenheim een weerzien met bekenden. Zo keerde voormalig RBB-aanvoerder Wesley Goeman via Westlandia terug naar de Bollenstreek bij Ter Leede. Voor Daan Walraven was het ook even terug van weggeweest. Hij verruilde deze zomer Ter Leede voor het geel-zwart van de Rijnsburgers. Of rood in dit geval. De Uien speelden voor het eerst in het nieuw ui(t) shirt. Ook was het goed Niek Oosterlee weer op de bank te zien zitten. Na zijn vertrek bij GVVV was hij even club loos. Maar ook hij gaat straks weer aan de bak. Bij de eerste competitiewedstrijd mag hij op bezoek bij …. GVVV. Klein wereldje af en toe, die voetballerij.

Foto Cor Spruijt

Opstelling
Wesley Zonneveld begon deze keer in de basis en maakte de negentig minuten vol. Dat gold ook voor de aanvalslinie met drie oude bekenden: Dani van der Moot, geflankeerd door Furhgill Zeldenrust en Delano Asante. Achterin twee nieuwelingen: Rob Overvliet en Daan Walraven werden vergezeld door Dennis van der Plas en Rob Zandbergen. Op het middenveld startten Roderick Gielisse en Bram de Bruin met nieuwkomer Nino Klaver. Slechts één doelpunt viel er te bewonderen in de eerste helft. Opgezet door Van der Moot, aangegeven door Asante en afgerond door Zeldenrust. Na een kwartier verscheen de 0-1 op het scorebord. Het was een logisch gevolg van het vertoonde spel. Spel dat tot tevredenheid gestemd zal hebben, ondanks dat er een aantal goede mogelijkheden niet benut werden.

Foto Cor Spruijt

Wissels na rust
Na rust verving Bram Ros Dennis van der Plas terwijl er een compleet nieuw middenveld zijn opwachting maakte met Marc Magan, Jeroen Spruijt en Jordy Hilterman. Na twee-derde van de wedstrijd vielen Sjors Kramer en Lucas Leverland in (voor Rob Overvliet en Rob Zandbergen). Terwijl met nog een kwartier op de klok Coen Hogewoning in het veld kwam voor Daan Walraven. Achttien spelers die acte de préséance gaven èn en passent ook de score op deden lopen.

Foto Cor Spruijt

Productieve tweede helft
In een interview liet Delano Asante zich onlangs ontvallen dat hij zich vaker moest laten zien. Op links kreeg hij zeker in de eerste helft de nodige ruimte en was hij uitermate actief betrokken bij het spel. Met een assist bij de openingstreffer en twee doelpunten in het tweede bedrijf (in de minuten 59. en 70.) zal hij redelijk tevreden terug mogen kijken. Tussendoor maakte Rob Overvliet uit een corner even na een uur spelen de 0-3 met een rake kopbal. Zaterdag a.s. speelt Rijnsburgse Boys haar 4e oefenwedstrijd, in eigen huis wordt er om 15.00 afgetrapt tegen USV Hercules.