IJsbrand van Tilburg

Telstar – Rijnsburgse Boys 1-0 (0-0) – VERSLAG

Vermakelijk oefenduel in slotfase toch nog beslist

Het ene oefenduel is de andere niet. Dat bleek afgelopen dinsdagavond wel in Velsen-Zuid. Na de tegenvallende thuiswedstrijd tegen TEC lieten toch behoorlijk wat Rijnsburgse supporters de uitwedstrijd tegen Telstar aan zich voorbij gaan. De thuisblijvers kregen echter geen gelijk. De eerstedivisionist lukte het maar niet om de tweede divisionist op achterstand te zetten. Rijnsburgse Boys wist zich knap staande te houden en was in staat om zelf ook gevaarlijk te worden. Ondanks dat er geen goals leken te gaan vallen was het duel verre van saai. Met een absolute hoofdrol voor Wesley Zonneveld die zich helemaal in zijn element leek te voelen in het hem vertrouwde stadion. Voor zijn komst van Scheveningen naar Rijnsburgse Boys had hij er immers acht seizoenen gekeept. Hoe jammer, en toch ook zuur, was het dat met nog één minuut officiële speeltijd op het scorebord toch de 1-0 viel. En dus won Telstar opnieuw met de uitslag waar het eigenlijk altijd mee wint van Rijnsburgse Boys….

Foto: Cor Spruijt

Shirts
Terwijl Rijnsburgse Boys in een vernieuwd uitshirt speelde – de zwarte cijfers op het rode tenue zijn vervangen door grote(re) witte cijfers – had de thuisclub ook een nieuw shirt met als sponsornaam 711 er op. De gewoonte bij Telstar is dat ook het stadion dan zo gaat heten: het 711 stadion. Het is te hopen dat de shirtsponsor van Rijnsburgse Boys niet aanwezig was anders zouden zomaar de Uien niet meer op Middelmors maar in het WBE-stadion gaan spelen…. Voor de behoorlijk goed gevulde zittribune was het vanaf de start direct duidelijk: ondanks een optisch overwicht van de thuisploeg waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het duurde bijna een kwartier voordat de eerste kansen genoteerd konden worden. En dat ging meteen snel achter elkaar. Binnen twee minuten mocht eerst Zakaria Eddahchouri (ex-Koninklijke HFC), vervolgens Youssef el Kachati (ex-Quick Boys) en tenslotte opnieuw Zakaria Eddahchouri proberen de openingstreffer te scoren. Drie prima reddingen van Wesley Zonneveld waren de voorboden dat het weleens zijn avond zou kunnen gaan worden. Maar ook Rijnsburgse Boys liet zich niet onbetuigd. Jeroen Spruijt kwam er op snelheid uit en, na tussenstations Delano Asante en Furhgill Zeldenrust, kwam de bal uiteindelijk weer voor zijn voeten. Met meer geluk dan wijsheid wist doelman Pascal Kuiper de inzet van Jeroen Spruijt te keren.

Foto: Cor Spruijt

Op en neer
In het laatste kwartier golfde het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. Na een diepe bal van Bram Ros moest Delano Asante zich zodanig strekken dat het leek dat hij een blessure op leek te lopen in plaats van een scoringskans. Beiden bleken echter niet het geval te zijn. Aan de andere kant van het veld zag Zakaria Eddahchouri zijn gevaarlijke vrije trap net naast gaan en tikte Wesley Zonneveld niet veel later een gevaarlijk schot van de spits tot corner. Collega Pascal Kuiper op zijn beurt had alle moeite met een afstandsschot van Mark Mieras die hij niet klemvast kon krijgen. Het laatste wapenfeit uit de eerste helft kwam op naam van Jeroen Spruijt. Zijn schot, na een snelle uitbraak van Delano Asante, miste echter voldoende kracht.

Foto: Cor Spruijt

Aanvalsgolf
De eerste tien minuten van de tweede helft stonden wat Rijnsburgse Boys betreft in het teken van het overleven van een aanvalsgolf van Telstar. Youssef el Kachati schoot recht op de vuisten van Wesley Zonneveld, Lassana Faye schoot over en Alae-Eddine Bouyaghlafen mikte een niet te missen kans toch naast. Omdat de tegenstander maar niet wist te scoren mocht ook Dani van der Moot dromen van de openingstreffer. Na balverlies in de verdediging van Telstar kreeg hij een enorme kans maar zijn schot werd tot corner getikt. Na precies een uur spelen werd een fraai opgezette Rijnsburgse aanval van achteruit beloond met een corner. Direct daarna vond Martijn Lagendijk het tijd om in één keer zeven wissels te brengen. Het was mooi om te zien dat de wisselspelers de prima prestatie van hun teamgenoten niet te grabbel gooiden. Het vernieuwde Rijnsburgse Boys wist zelfs de eerste kans na de wisselparade te produceren. Ilias Kariouh zag zijn goede schot tot corner getikt worden. Vervolgens zag ook Zakaria Eddahchouri eerst een schot en vervolgens een vrije trap gekeerd worden.

Foto: Cor Spruijt

Fataal
Het bleef heerlijk puntje van je stoel voetbal want ook een diepe bal op Steff van Rooijen leek gevaar op te leveren nadat hij de bal op een presenteerblaadje op Mitchi Huijsman had afgeleverd. De nieuwe Rijnsburgse spits tikte de bal echter naast. Nadat Rijnsburgse Boys de laatste drie basisspelers had gewisseld bleef het duel tot de laatste seconde attractief. Youssef el Kachati miste voor open doel en zag ook nog een schot overgetikt worden. Maar ook Rijnsburgse Boys was nog niet opgebrand. Een fraaie aanval via Mitchi Huijsman, Ilias Kariouh en Johan de Haas werd uiteindelijk te zacht door Gio van Ommeren richting het doel getikt. Een dure misser want daardoor werd de foute inschatting van Dennis van der Plas in minuut 89 Rijnsburgse Boys fataal. Youssef el Kachati pikte de bal op, maakte de nodige meters richting het doel van Wesley Zonneveld en was, na zoveel missers, nu wel succesvol: 1-0. In de twee minuten blessuretijd had Ilias Kariouh niet het geluk aan zijn zijde anders had er wellicht nog een gelijkspel uitgerold. Nu moest de ploeg van Martijn Lagendijk genoegen nemen met de complimenten van de thuissupporters die een energiek elftal hadden gezien dat in de eigen competitie best wel weer hoge ogen kan gaan gooien……

Telstar – Rijnsburgse Boys: 1-0 (0-0)
89: Youssef el Kachati: 1-0

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Daan Walraven (62: Bert Koomen), Robin van der Meer (62: Dennis van der Plas), Bram Ros (62: Sjors Kramer), Mark Mieras (76: Gio van Ommeren), Nino Klaver (62: Johan de Haas), Roderick Gielisse (62: Steff van Rooijen), Jeroen Spruijt (76: Nino Klaver), Delano Asante (76: Wessel Blankespoor), Dani van der Moot (62: Mitchi Huijsman) en Furhgill Zeldenrust (62: Ilias Kariouh)