Piet Hemminga

TEC-Rijnsburgse Boys 2–5 (2–2) – VERSLAG

RBB trekt met tien tegen elf aan het langste eind

Achteraf bleek het een cruciaal moment in de wedstrijd. Een rode kaart voor aanvoerder Basil Camara  van TEC in het begin van de tweede helft zorgde er voor dat Rijnsburgse Boys zich aan zichzelf ontworstelde. De tot dan gelijk opgaande strijd kende een winnaar waarbij de uitslag uiteindelijk zelfs nog te laag uitviel. Naast drie felbegeerde punten leverde deze wedstrijd tevens de tweede competitie-overwinning in een uitwedstrijd dit seizoen.

Felle opening
Wie voor het eerst het sportpark De Lok in Tiel betreedt zal zich afvragen of dit nu ook het meest landelijk gelegen complex van de Tweede Divisie is. In ieder geval is het veld zo geleden dat geen van de ploegen richting een kantine kan voetballen. Met de nodige blaadjes op het veld voor de nodige herfsttinten is het TEC dat het felst van start gaat. Na een vermeende overtreding van Masies Artien is de eerste de beste vrije trap van TEC gelijk gevaarlijk. Een alerte Michael Bekkers weet de bal net voor de eerste paal tot corner te tikken.

Uit het boekje in het hoekje
De bezoekers dreigen bij de eerste corner aan de overkant gevaarlijk te worden. Zowel Dennis van der Plas als Masies Artien melden zich voorin maar de bal valt achter de opkomende Rijnsburgers. De gevaarlijk uitziende counter wordt door Bram Ros in de rol van reddende engel onschadelijk gemaakt. Lang hoeven de toeschouwers vervolgens niet op het eerste doelpunt te wachten. Bram de Bruin stuurt Jeroen Spruijt straks langs de lijn de diepte in, zijn assist bereikt vervolgens Furhgill Zeldenrust die in de linkerbovenhoek prachtig raak schiet: 0-1.

Achterstand
Wie vervolgens ongestoord denkt een toilet te kunnen bezoek en een kop koffie te halen komt zes minuten later tot de ontdekking dat de wedstrijd volledig gekanteld is. Na foutief uitverdedigen wordt vervolgens Bo van Essen door het midden aangespeeld en laat Michael Bekkers kansloos (1-1). Twee minuten later tekent Köylü Kübilay voor de 2-1. De Rijnsburgse doelman wordt het zicht ontnomen nadat de doelpuntenmaker eerst nog een dubbele tackle had ontweken. TEC toont net wat meer strijdlust – de voorsprong mag dan ook niet onverdiend genoemd worden.

Rust brengt geen verandering
Toch gaan de Uien niet met een achterstand de rust in. Alhoewel de gelijkmaker met nog tien minuten voor de thee in eerste instantie afgekeurd wordt. Drie minuten later valt de 2-2 dan toch. Bram de Bruin stond op rechts al enige tijd te zwaaien omdat hij wel brood zag in een goed vervolg. Wanneer hij vanaf rechts een aanval opzet en Furhgill Zeldenrust in het midden kaatst loopt hij zelf door naar links. Om de bal vervolgens prachtig over de uitlopende Kees Heemskerk te lobben: 2-2. Maar wie vervolgens hoopt dat de rust enige verandering in het spelbeeld zal brengen zal enigszins teleurgesteld zijn. Want ook in het begin van de tweede helft blijft het erg moeilijk voor beide ploegen om naar de juiste kleur te spelen.

Discutabel rood
De spelsituatie in de 53e minuut lijkt sterk op de sliding van Hummels in de Champions League eerder deze week. De sliding wordt lang van te voren ingezet en zorgt niet voor schade bij de tegenstander. De scheidsrechter toont de aanvoerder van TEC na een lange discussie zijn tweede gele kaart. Omdat ook de assistent-scheidsrechter stoïcijns blijft toekijken wordt de thuisclub veroordeeld tot het verder spelen met tien man. De personele overmacht wordt in de persoon van Bram de Bruin bijna gelijk in een doelpunt omgezet maar de lat redt TEC vooralsnog.

Voorsprong
Het duurt uiteindelijk tien minuten voordat Furhgill Zeldenrust de trekker zuiver overhaalt en zijn team op voorsprong zet (2-3). En daarna is er eigenlijk geen houden meer aan. De Rijnsburgers laten zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Wordt een inzet van Bram de Bruin eerst nog stevig geblokt, een minuut later stoomt Jeroen Spruijt over links richt het doel. En in plaats van voor eigen succes te gaan stelt hij Furhgill Zeldenrust in staat zijn derde van deze middag binnen te schieten (2-4). Nog één mogelijkheid krijgt TEC op een aansluitingstreffer maar Bo van Essen ziet zijn inzet vanaf de lat het veld weer inspringen. Met nog tien minuten te gaan is het Jeroen Spruijt die de einstand op het scorebord schiet. Nagenoeg uit stand gaat de bal in de linkerbovenhoek: 2-5

Hersteld
Bij zo’n stand is het ook niet dramatisch als Jeffrey Jongeneelen afgevlagd wordt voor buitenspel terwijl hij van eigen helft vertrekt. In het laatste kwartier krijgt de ondertussen ingevallen en van een blessure herstelde Dani van der Moot ook nog een paar mogelijkheden. Dat biedt perspectief voor de toekomst. Vlak voor tijd vinden hij én Jeffrey Jongeneelen Kees Heemskerk tot twee keer toe op hun weg. Eerder lieten Roderick Gielisse en Furhgill Zeldenrust ook nog onbenut. Vijfendertig minuten lang waren elf Rijnsburgers de tien Tielenaren de baas. Het zal dus nog even duren voordat TEC zijn eerste punt(en) in een duel met Rijnsburgse Boys bij zal mogen schrijven.

TEC – Rijnsburgse Boys 2–5 (2–2)

Scheidsrechter: de heer P. Henshuis