Team van de week: Rijnsburgse Boys MO19-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Middelmors. Deze week was hij aanwezig bij een wedstrijd van de de MO19-1. Zij speelden een wedstrijd tegen Quick Boys.

Zaterdag Matchday
7.45
Op dit voor ons zeer ongebruikelijke tijdstip verzamelden wij in de kleedkamer. Hier en daar wat gemopper want de wekker horen gaan rond de klok van 7.00 op zaterdagochtend valt niet mee.

De tegenstander van vandaag: QB MO19-1. We ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst: de nummer 2 tegen de nummer 3. Als er nog een kans is om 2de te worden moeten we deze wedstrijd winnen.

8.30 Nico Glasbergen laat het eerste fluitsignaal klinken en QB komt fel uit de startblokken. Hun druk is groot en wij zijn iets wat overrompeld waardoor ons spel erg rommelig wordt. Na een minuut of 20 komt er iets meer rust en controle in het spel en kunnen ook wij de bal rond spelen.
Beide teams krijg in deze fase van het spel geen echte doelpogingen. Uiteraard hadden wij onze altijd goed keepende keepster wel nodig voor de schotjes die QB probeerde te lossen.
Wij gaan iets meer druk zetten en door goed technisch werk van Nikki is daar dan dan eindelijk die verlossende 1-0. Kort hierop volgt de rust en bevinden we ons naar het hoofdgebouw. In verband met de warmte worden er 2 kannen limonade opgedronken. ( ik vrees dan t ergste, in ons team wordt er nog vaker als in groep 1 gevraagd of ze even mogen plassen 😂).

Op weg naar het veld horen we QB speelsters tegen elkaar zeggen dat het overgrote deel van hun toch wel imposante doelsaldo voornamelijk te danken is aan hún doorzettingsvermogen in de 2de helft. Nou, kom maar op dan! Borst vooruit, koppies omhoog en gaan!

De teams zijn aardig aan elkaar gewaagd, lekkere duels en geen onderling gezeur wat eigenlijk een leuke sfeer tussen de meiden bracht. Kijk; zo kan het dus ook!!

Met hier een daar kansen met alleen de keeper voor zich verzuimen wij om die 2-0 te maken.
En dan is het moment daar; Nikkie frommelt zich de 16 in en wordt neergelegd. Strafschop! Om die laatste paar minuten iets minder met dicht geknepen billetjes op de bank te zitten zou het toch wel erg fijn zijn als deze gescoord wordt. Nikkie neemt hem zelf en schiet hem perfect in.
Zit je toch net even lekkerder met 2-0.

Eerlijk is eerlijk, een gelijkspel had het meest eerlijk geweest gezien het verloop van het spel maar ook eerlijk is eerlijk: de meiden hebben gestreden voor wat ze waard waren en dan voelt die 2-0 toch wel erg lekker!!!