Team van de week: Rijnsburgse Boys MO17-1

Iedere week maakt fotograaf Jan Jungerius een prachtige fotoserie van een wedstrijd op sportpark Middelmors. Deze keer waren de dames van MO17-1 aan de beurt, zij speelden een thuiswedstrijd tegen DOCOS. Marcel van Delft schreef het verslag.

17-01 – DOCOS MO17-1: 2-3

Vandaag moesten de meiden aantreden in de eerste thuiswedstrijd na een lange winterstop. 2 weken geleden hadden we een valse start in en tegen Katwijk dus vandaag moest dat worden recht gezet tegen DOCOS waarvan we eerder dit seizoen in de beker met 3-2 gewonnen hadden. Dus dat moet mogelijk zijn. De weergoden waren ons ook gunstig gezind, want het was een zonovergoten zaterdag. Dus alle voortekenen waren goed voor een lekkere pot voetbal.

Op veld 35 moesten we aantreden om 11:00. Best wel wat afwezigen (waaronder keepster Jill vanwege een blessure), dus hadden we geluk dat Feline, Rosa en Maxime van de MO19 mee konden doen. Opstelling: Joliene in het doel. Achterin: Len, Lisa, Feline en Maxime. Op het middenveld begonnen we met Naomi, Rosa en Shirley. Voorin moesten de doelpunten komen van Esmee, Lynn van Egmond en Lynn van Duin. Wissels Lynn van de Plas en Beau zouden we nog hard nodig hebben bleek achteraf.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en zette DOCOS direct onder druk. Dat resulteerde in een paar halve kansen die we niet verzilverden. Achterin was het ook oppassen, want DOCOS kwam er af en toe met een lange bal gevaarlijk uit. Gelukkig waren achterin op onze hoede, maar was een klein foutje toch voldoende voor een 0-1 achterstand. Een mooie actie van de rechtsbuiten van DOCOS en dito voorzet, werd attent door hun spits bij de eerste paal binnen gewerkt. Zaak dus dat we extra met volle kracht vooruit moesten. En dat deden we en met resultaat. Twee prachtige, individuele acties van Rosa leverden 2 doelpunten op: 2-1 voor. Daarna bleven we de druk hooghouden, maar dat resulteerden niet in nog meer doelpunten voor de rust. In de rust ging Len op doel en Joliene kwam op haar vertrouwde plek centraal achterin met Feline. Lisa was inmiddels met een blessure het veld verlaten, dus hielden we nog maar 1 wissel over. Helaas konden we de druk in de 2e helft niet volhouden en kantelde de wedstrijd in het voordeel van DOCOS. 2 keer onoplettend achterin zorgde voor 2 tegendoelpunten en dus een 2-3 achterstand. De meiden probeerden nog de gelijkmaker te forceren en dat lukte nog bijna door een schot op de paal van Lynn van Egmond en een paar goede kansen van Lynn van de Plas, Naomi en Shirley. Helaas (mede door goed keeperswerk van de DOCOS-keepster) lukte het ons niet om de gelijkmaker te produceren. Toen we na blessures van Rosa en Naomi ook met 10 meiden kwamen te staan, was het helemaal ondoenlijk om nog een goed resultaat te behalen.

Al met al een mooie wedstrijd op een zonovergoten veld. Helaas met een nipte nederlaag geen punten gehaald. Volgende keer met goede moed een nieuwe poging wagen.