Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys MO13-2

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Middelmors. Deze week zijn de meiden van de MO13-2 het team van de week. Johan Vonk schreef het verslag.

Rijnsburgse Boys MO13-02 tegen Valken ’68 MO13-01

Het is een prachtig weer op sportpark Middelmors, als een gemotiveerde Rijnsburgse Boys MO13-2 het veld op komt. Het is het begin van de competitie, die gelijk start met een zware tegenstander op deze zaterdagochtend.

2021-09-25-RBB-MO-13-2-Valken-MO-13-1-KlBe-8

De meiden van de valken 68 MO13-1 melden zich ook op het veld, en al snel na de aftrap blijkt dat deze ploeg een maatje te groot is. Het eerste tegendoelpunt valt snel. Een extra handicap is dat onze Lot, de vaste keeper, geblesseerd raakte tijdens de keeperstraining. Hierdoor moesten er wat aanpassingen gedaan worden in de tactiek. De vechtlust werd er niet minder om.

De wedstrijd vordert en de tegendoelpunten blijven komen. Echter, na iedere tegen goal wordt de bal met opgeheven hoofd naar de middenstip gebracht en beginnen onze meiden gewoon opnieuw zoals we dat afgesproken hebben. Er wordt dapper gevochten tot het laatste fluitsignaal.

De meiden zijn moe gestreden en hebben alles gegeven! Een trotse trainer bedankt zijn toppers. Niet omdat er gewonnen is maar wel omdat er niet is opgegeven en er voor elkaar gevochten is van de eerste tot de laatste minuut!

Op naar volgende week. Dan beginnen we gewoon opnieuw met een nieuwe tegenstander en gaan we weer lekker voetballen!!!