Team van de week: Rijnsburgse Boys JO9-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors. Deze keer was de JO9-1 aan de beurt. Het verslag is van Bram Kabelaar.

Rijnsburgse Boys JO9-1

Zaterdag 28 oktober, de eerste wedstrijd in fase 2 tegen Alphense Boys JO9-1. Een ploeg die we nog niet eerder tegen waren gekomen.

Wat we wisten is dat Alphense boys altijd een hele goede jeugd heeft en niets bleek minder waar. Heel veel individuele kwaliteiten en strijd. We begonnen de eerste tien minuten scherp en met strijd, want dat is wat we nodig hebben tegen zo’n team. De eerste kansjes waren voor Alphense Boys, maar meer dan kansjes waren het niet door scherp verdedigen van Milan en Niek en door een paar goede reddingen van Max, die de ballen weer lekker tegen stond te houden.

Na een paar minuten kregen we wat meer grip op de wedstrijd. Mels, die als vanouds een mooie actie in huis had, kon schieten, maar zijn schot belandde helaas op de paal. Daarna kwam Mels nog een keer één op één met de keeper, maar zijn schot ging net langs de paal. Uiteindelijk kwamen we toch op een 0-1 achterstand. Een bal werd door het midden uitverdedigd en onderschept door een speler van Alphense boys, die niet twijfelde en de bal laag in de hoek plaatste.

Niks aan de hand gewoon doorgaan! Een dat deden we met misschien de mooiste aanval van de wedstrijd. Milan speelde de bal strak bij Brett in z’n voeten, die hem gelijk kaatste op Mels. Die schoot hem helaas tegen de keeper aan. Dit had meer verdiend.

De 1-1 kon niet uitblijven en die kwam er ook door inzet van Stef onze kilometervreter. Hij veroverde de bal aan de zijkant en gaf hem voor op Brett, die op de juiste plek stond om de bal binnen te schuiven. We waren nog niet klaar met juichen of Mels maakte weer een mooie actie. Hij schoot de bal tegen de keeper en uit de rebound tikte Brett de bal binnen.

2e 10 min Jelle kwam erin voor Brett.

We begonnen goed, met meerdere kansen op 3-1 met Jelle en Mels, die één op één met de keeper misten. Na paar minuten werden we wat slordig en gaven we te veel ruimte weg waardoor Alphense Boys weer de overhand kreeg. Door een iets te makkelijke corner weg te geven kwamen ze op 2-2.

Alphense Boys bleef doordrukken, maar door minder voetbal van onze kant maar wel heel veel strijd en goed keeperswerk van Max bleef het 2-2 na 20 minuten.

3e 10 min Brett erin voor Stef die echt een heerlijke pot speelde met veel meters in de benen. We begonnen goed met hier en daar een kansje en als je het niet verwacht… door een goede individuele actie kwam Alphense Boys op 2-3.

Hop Mouwen opstropen en doorgaan. Dat deden we. Door goed druk zetten kwamen ze er niet meer uit daar kwam de mooiste goal uit van de wedstrijd. Jelle schoot op doel en in de rebound van zo’n 10/15 meter dacht Niek niet na en schoot de bal strak in de linkerkruising. Wereld goal! 3-3.

We bleven doorgaan met weer een goede actie van Mels die Jelle bereikte. Zijn schot ketste wederom af en kwam bij Brett terecht die zijn man uitspeelde en de bal geplaatst in de linkerhoek schoot 4-3.

Er leek niks aan de hand maar waar we even te makkelijk gingen denken vloog helaas de 4-4 binnen.

4e 10 min Stef erin, die de goed verdedigende Milan verving. Stef achterin waar die wel vaker heeft gestaan en ook zeker wel kan. Ook daar maakte hij zijn meters.

Alphense boys drong iets aan maar wederom door strijd aan onze kant kwamen ze er niet makkelijk door. Uiteindelijk gingen wij er toch met de overwinning vandoor. Door druk zetten van Mels en Brett kwam de bal via het hoofd van Brett voor de voeten van Jelle, die de bal strak in de linkerhoek schoot en zo eindigde de wedstrijd in een 5-4 overwinning.

Zo zie je maar door passie en strijd kom je een heel eind.

Als allerlaatste wil ik kwijt dat het goed en mooi was om te zien, dat de jongens wederzijdse respect hadden voor elkaar en tot het randje de wedstrijd speelde.

Ouders die door elkaar heen stonden en klapten voor een mooie actie voor wie dat ook mocht zijn. Dat alles maakt dat een wedstrijd zoals vandaag een voorbeeld is voor hoe het altijd zou moeten zijn Plezier, Respect, Passie en Strijd!!!