Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO8-5

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors. Deze keer was de JO8-5 aan de beurt. Robbie de Mooij schreef het verslag.

Rijnsburgse Boys JO8-5

Met trots stellen wij ons aan u voor. Wij zijn de JO8-5. Negen jonge sportieve gezellige jongens met ieder een eigen karakter en kwaliteiten. Waarom het voetballen zo leuk is in de JO8-5? We gaan elke week voor spelplezier binnen de lijnen, teamgevoel staat bij ons voorop, iedereen is anders en die variatie maakt ons als team uniek!

In januari 2022 zijn we gestart. Van een klein naar een groot veld. Voor het eerst in een competitie en veel nieuwe teamleden. We behaalden soms winst en leerden omgaan met tegenslagen maar waar we vooral trots op zijn is hoe wij zijn gegroeid als team en hoe we ons als individu hebben ontwikkeld.

De twee oudsten van ons team zijn Thijs en Ruben. Thijs is de lolbroek van de groep. Hij weet elke week weer iedereen aan het lachen te maken. In het veld heeft Thijs goed in de gaten wanneer hij moet gaan rennen zodat hij kan scoren. Hij verbaast ons elke weer met de stappen die hij maakt.

Ruben heeft ons de afgelopen tijd enorm verrast met zijn enthousiasme voor het keepen. Hij neemt zijn taak als keeper erg serieus en oefent thuis veel om goed voorbereid de wedstrijd in te gaan. Ruben is een betrokken speler die elke week met een grote glimlach het veld op stapt.

Ian de blonde krullenbol is de felste van het stel. Geen bal gaat hem te ver. Hij weet goed wanneer hij een teckel in moet zetten. Of het nu gaat om een bal af te pakken is of om te scoren. Helaas kan hij er niet elke week bij zijn maar als hij er is dan is zijn inzet des te groter en is het team compleet!

Onze rots in de branding is Colin. Als een van de kleinste van het stel moet je hem niet onderschatten! Met zijn krachtige schot ben je blij dat het net van het doel heel blijft. Elke week staat hij zonder te zeuren en altijd met volle inzet op het veld. Een gewaardeerde speler door iedereen in het team.

Danny heeft veel plezier in het spelletje. Het maakt hem niet uit waar je hem in het veld zet. Afgelopen week heeft hij ons verbaast met zijn keepkwaliteiten! Danny wil graag winnen en hij wil het vooral ook gezellig hebben met zijn teamgenootjes.
Julian geeft niet op voordat de bal in het net ligt. Met zijn grote snelheid is hij de tegenstander vaak te snel af en weet hij met souplesse de bal op de juiste plek te krijgen. Een teambinder die met iedereen een klik heeft en zorgt voor een gezellige derde helft in de kantine met liters AA en snoepjes.

Als we het hebben over slidings op de bal dan hebben we het over Salim. Onverschrokken staat hij iedere week zijn mannetje op het veld. Hij is niet bang een trucje uit te halen en ook niet om van positie te wisselen. Het maakt hem niet uit waar je hem neerzet of hoe groot de tegenstander is. De teamleden weten hem goed te vinden in het veld!

Jack neemt de taken die hij krijgt in het veld zeer serieus. Hij heeft zijn roeping in de verdediging gevonden. Zijn angsten in het veld is hij aan het overwinnen. Hij geniet van het samenspelen met zijn teamgenoten binnen en buiten het veld. Plezier tijdens het sporten staat bij hem voorop!

De in Oekraïne geboren Valentyn vindt steeds makkelijker zijn weg in het Nederlandse voetbal. Ondanks de taalbarrière is hij warm opgenomen door het team. We zien hem met de week groeien als voetballer en als teamlid! Met als klap op de vuurpijl een eerst gescoorde goal twee weken geleden.

Als begeleiders zijn we hartstikke trots op alle jongens. De afgelopen maanden hebben ze inzet, doorzetting,- en incasseringsvermogen getoond. Zonder tegenslag geen overwinning!

Ook willen we alle ouders bedanken voor de steun en het aanmoedigen tijdens en na de wedstrijden. We hopen op nog veel sportieve en gezellige voetbal jaren met elkaar.