Team van de week: Rijnsburgse Boys JO8-5

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors. Deze keer was de JO8-5 aan de beurt. Het verslag is van Dennis Noteboom.

Rijnsburgse Boys JO8-5

Op zaterdagochtend 1 april 2023 verzamelden de jongens van Rijnsburgse Boys JO8-5 zich om half 9 voor hun wedstrijd tegen TAVV JO8-1.

Het team bestond uit de volgende spelers:

Keeper: Max
Verdedigers: Aron en Bart
Middenvelders: Sem en Leon
Aanvallers: Luca en Raphael
Trainer: Dennis Noteboom

Na een goede warming-up begonnen ze de wedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander. Raphael wist al snel de 1-0 en 2-0 te maken vanuit de sterke omschakeling van het team. Na dit goede begin dachten ze misschien dat het een makkie zou worden, maar dat was het niet. TAVV kwam beter in de wedstrijd en maakte al snel de 1-1 en de 2-2.

Rijnsburgse Boys deed er meteen een schepje bovenop en door een mooie combinatie tussen Sem en Leon kwam de bal bij Raphael, die hard op doel schoot. Uit die rebound schoot Aron hard de 3-2 binnen. Lang konden ze niet genieten van de voorsprong, want al snel maakte TAVV de 3-3. Rijnsburgse Boys ging meteen verder en Aron schoot niet veel later de 4-3 in het netje na een mooie pass van Bart. Bart had veel ballen tegen gehouden en wist het erg moeilijk te maken voor de tegenpartij. Vlak voor rust was het keeper Max die de bal ver uitschoot naar Raphael, die de bal in de verre hoek schoot en daarmee de 5-3 maakte.

Na een lekker glas limonade en een goede tactiekbespreking met de trainer begon de tweede helft. TAVV wilde zich nog niet neerleggen bij een nederlaag en maakte meteen de 5-4. De wedstrijd ging op en neer en beide teams gingen steeds feller spelen.

Zo veroverde Aron met een goede tackle de bal op het middenveld en schoot van grote afstand de 6-4 binnen. Rijnsburgse Boys zat lekker in de wedstrijd op dat moment en ging door met scoren. Luca schoot op aangeven van Leon de 7-4 in het doel. En niet veel later maakte Luca zijn tweede doelpunt met een loepzuivere lob over de keeper heen en werd het 8-4. TAVV was het even helemaal kwijt en de wedstrijd werd steeds harder van beide kanten. Na een mooie aanval van Rijnsburgse Boys kreeg TAVV de bal niet weg bij hun doel en mocht Luca zijn derde doelpunt maken, waarmee de stand op 9-4 kwam te staan.

Met nog ruim vijf minuten te gaan kwam TAVV weer wat beter in de wedstrijd en maakte de 9-5 en even later ook nog de 9-6. Sem had nog een mooie kans om een doelpunt te maken, maar schoot de bal helaas over het doel.Keeper Max had een paar prima reddingen in huis en hield zijn doel voor de rest schoon, en zo trok Rijnsburgse Boys de zwaarbevochten overwinning over de streep.

Het was een fantastische prestatie van JO8-05 en een geweldige teamprestatie. Trainer Dennis Noteboom was uiteraard ontzettend trots op zijn spelers en roemde hun harde werk en doorzettingsvermogen. Ook de ouders langs de lijn waren trots op hun zonen en konden na afloop genieten van deze mooie overwinning. Rijnsburgse Boys JO8-05 is dan ook met recht de team van de week!

Rob van Egmond maakte ook nog een video.