Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO8-1

Iedere zaterdag gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Middelmors. Deze keer waren de mannen van Rijnsburgse Boys JO8-1 aan de beurt. Rene Vletter schreef het verslag.

Team van de week JO8-1

Zaterdagmorgen 8:12 uur, een appie van vaste fotograaf van RBB Jan of we team van de week wilden zijn. Dus nog snel iedereen geappt of ze de haren goed wilden doen want om 09:30 uur stond Forum Sport JO8-1 te wachten. De eerste fase zijn we derde geëindigd en dus bleven we in de hoofdklasse voetballen. De eerste wedstrijd van de tweede fase werd nipt gewonnen van Valken. Vandaag de eerste thuiswedstrijd, met veel ouders, opa’s, oma’s broertjes en zusjes langs de kant. Het team van de JO8-1 bestaat uit de volgende spelers.
Cas Volwater kan keepen, verdedigen maar ook bikkelen op het middenveld. Dex Bos is een hele felle verdediger, Jules Beekhuis is vanwege zijn fysiek een goede verdediger die aanvallend aardige rushes kan maken, Vince Lasander keept ook af en toe en ook hij is een goede verdediger en met zijn rust kan hij ook nog een goede pass geven, Quinten de Winter is qua lengte misschien de kleinste maar heeft een goede techniek kan ook keepen en speelt meestal op het middenveld op voorin, Nils Martens staat voorin heeft super veel techniek en kan goed schieten, Joey Vletter is een echte supersnelle aanvaller en als laatste Levy Star de jongste van de groep (hoort eigenlijk in de JO7) maar heeft een heel goed linkerbeen en de beste techniek van bijna iedereen tegen wie we gevoetbald hebben.

In de kleedkamer even bij elkaar gekomen en wat afspraken gemaakt omdat we team van de week waren en daarna hop naar veld 4 B links. Of het door het tijdstip kwam, normaal spelen we namelijk om 08:30, door de cameraman of het aanwezige publiek maar we waren niet wakker. In de eerste helft kwamen we met 0-3 achter en ik gok dat Jan bij het doel van de tegenstander geen normale foto van onze jongens heeft kunnen schieten, we zijn simpelweg niet in de buurt geweest. Toch ging Jan de tweede helft van plek wisselen en zat hij weer bij de goal van de tegenstander. De trainers waren behoorlijk boos geworden, in deze ploeg zit namelijk enorm veel talent. Elke speler is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten. Er was nog niets aan de hand en we gingen er vol op de tweede helft.

Na een goede actie van Levy werd de ban gebroken 1-3, ze gingen erin geloven en er was nog voldoende tijd over. Na een corner bleef de bal voor de goal hangen het was Nils die goed doorging en met een mooie voetbeweging de bal over de keeper wist te schieten in de bovenhoek. 2-3. Het publiek ging erachter staan en ze werden letterlijk door enkele moeders naar voren geschreeuwd. We hebben enkele afspraken gemaakt over het druk zetten. Dit pakte goed uit, Quinten was heel slim en na een foute bal van de keeper was hij er als de kippen bij om gelijkmaker tegen de touwen te schieten. 3-3 Het publiek werd fanatieker en de spelers werden beter en beter, ze voelden dat er wat te halen viel. Achterin stond het met Jules, Dex en Vince als een huis. Kreeg de tegenstander dan helemaal geen kansen? Nou die kregen ze wel degelijk maar RBB had soms wat geluk en soms was het Cas die zich letterlijk overal voor gooiden en daarvoor ook de complimenten kreeg van zijn medespelers en trainers. Met Jules en Vince heeft de JO8 behoorlijk wat fysiek achterin en dat was ook de basis voor elke aanval die volgde. Levy maakte de 4-3 na goed doorgaan op het middenveld, niet veel later eenzelfde situatie, drie spelers van Forum Sport verdwenen in het spreekwoordelijke bos maar nummer 4 maakte een overtreding op een meter of 8 van de goal. De trainer wist eigenlijk al dat dit een goal ging worden, Levy nam hem zelf en legde de bal keurig over de keeper in het netje. 5-3 Een marge van twee die we niet meer weg mochten geven. Na weer een goede actie van Levy over links schoot hij de bal diagonaal in de verre hoek 6-3 en de tij tikte verder in het voordeel van RBB. In de laatste minuut gaf Nils nog een goede pass en Levy kon de bal zo binnen tikken nummer 5 voor Levy en een 7-3 eindstand.

Na een hele matige start toch nog goed terug geknokt, heel knap gedaan en ze bleven er toch in geloven. 2 gespeeld 6 punten ondanks dat de KNVB dit niet bijhoudt is het toch lekker en leuk om te winnen. De JO8-1 is echt een groep jonge jongens die gezamenlijk elkaar perfect aanvullen met enkele hele goede talenten en harde werkers. De trainers en ouders zijn super trots op deze kanjers en hopelijk gaan ze nog veel goede wedstrijden spelen met elkaar.