Bram van Egmond

Team van de Week: Rijnsburgse Boys JO17-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een fotoserie te maken van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO17-1 aan de beurt. Het verslag is van Rivellino Fernandes.

Rijnsburgse Boys JO17-1

Vandaag stond de achtste finale van de beker op het programma voor de J017-1. De uien hadden het volste vertrouwen in een mooie middag en het bijbehorende positieve resultaat. De mannen van trainer Ben van der Meij wisten twee van de drie laatste duels om te zetten in winst waardoor ze een prima tweede plaats op de ranglijst van de competitie bezetten. De opstelling kende twee wijzigingen ten opzichte van afgelopen week tegen DEM(2-5 winst). Noah kreeg een basisplaats ten koste van Dave van der
Tas en Julius Minnee was weer volledig hersteld van ziekte en zodoende weer terug in de basiself. Hij verving Lukas Farman die op zijn beurt een weekje skiën is. Mika was uiteraard de doelman.

Sem moest naar de rechterkant verhuizen,waardoor het centrum werd belegerd door Dominic en Julius. Noah op zijn vertrouwde positie links achterin.Het middenveld bestond uit Jonah,Ruben en Vince. Aanvalsleider Dave werd geflankeerd door Nathan en aanvoerder Nick.
Op de bank zaten dus Dave van der Tas, Kees en Erik .Voor Erik betekende het terugkeer na twee maanden blessureleed. Eerste helft Voetballend waren de Rijnsburgers duidelijk de betere ploeg, ondanks dat het begin zeer rommelig was.Blijdorp kon nauwelijks gevaar stichten, daar Rijnsburgse Boys wel waakzaam en alert moest blijven op de lange bal die de keeper van Blijdorp voortdurend achter de verdediging probeerde te leggen. Daarentegen wisten de uien ondanks het slordige spel genoeg mogelijkheden en ‘bijna kansen 1 te creëren. Helaas stond bij achtereenvolgens Nathan, Vince en Dave het vizier niet op scherp. Een fantastische solo van Noah werd helaas niet bekroond tot doelpunt, omdat de bezetting voor de goal ontbrak. Dus met een brilstand de rust in.

Tweede helft
Ongewijzigd begonnen de geelzwarten aan het tweede bedrijf.dit begin was wederom rommelig te noemen. Het ontbrak de uien vooral aan rust, zorgvuldigheid en overzicht in het veldspel en dus ook in de afronding. De grootste mogelijkheid kwam een minuut of 10 na rust waar Nathan na een mooie actie langs zijn tegenstander glipte, de vrije medespelers voor het doel voor het uitzoeken had, de vleugelaanvaller koos er echter voor om het zelf te doen maar helaas zonder succes. Na een kwartier kwam geheel onverwacht en ook zeer knullig de 0-1 tot stand. Na balverlies in de opbouw besloot de rechtsback van Blijdorp het op een lopen te zetten en slingerde de bal vanaf de zijlijn voor het doel. Althans dat was de bedoeling.De voorzet zeilde over alles en iedereen heen, ook over Mika de verre hoek in. Dit gaf Blijdorp extra vleugels en vertrouwen in het kunnen behalen van een positief resultaat. De uien besloten een tandje erbij te doen, en verse krachten erin te gooien. Dave tas verving Noah die lichte schouderklachten had ,Sem moest noodgedwongen het veld ruimen door een bovenbeen blessure. Deze werd vervangen door Erik. Julius werd er afgehaald als tactische wijziging. Aanvaller kees werd gebracht en Rijnsburgse Boys ging 1 op 1 spelen achterin. Helaas voor Rijnsburg was er weinig tijd om de tactische wijzigingen door te voeren want de bal lag er meteen in; Door niet goed aansluiten werd de buitenspelval opgeheven, had de snelle spits van ‘diergaarde’ Blijdorp (zo kunnen we ze gerust noemen want ze streden als leeuwen en tijgers vrije doortocht en liet Mika kansloos:0-2. Hierna heeft het er voor de uien eigenlijk niet meer ingezeten. Het moedig en dapper strijdende Blijdorp hield in het resterende kwart vrij eenvoudig stand en kon uiterst gelukkig na 8 minuten extra tijd de uit het vuur gesleepte overwinning vieren.

Toch is de getoonde strijd tot de allerlaatste seconde van de uien een groot compliment waard. Ook al was de vorm van de dag duidelijk niet aanwezig, gestreden is er zeker en dat is de jongens te prijzen.

Ook aan Blijdorp een compliment voor de passie voor het spelletje en gefeliciteerd met de overwinning.