Team van de week: Rijnsburgse Boys JO16-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer was de JO16-1 aan de beurt. Van trainer Rivelliño F. ontving de redactie een mooi en lang verslag.

Na een (te lange) tussenstop, was het eindelijk weer zover. Voor ‘het echie’. De eerste wedstrijd van de 2e fase van de competitie stond op het programma. Thuis tegen Oegstgeest. Na een periode van hard trainen en goede oefenwedstrijden, was de 1e helft te zien dat het elftal stappen heeft gemaakt 👊.
Rijnsburg had geen kind aan FC Oegstgeest en met vloeiend combinatiespel werden kansen gecreëerd en vrijwel geen kansen weggegeven. Achterin hadden aanvoerder Julius en Sem de zaken prima op orde. Het middenveld domineerde, met Yari als regisseur en controleur en Finn en Vince als de creatievelingen. Voorin was er constant dreiging met de bedrijvigheid van Erik, de power en doelgerichtheid van Nick en de energie van de snelle en beweeglijke Ruben.

Echter de eerste goal kwam niet uit open spel, maar uit een prachtige vrije trap.
Het was Finn die de keeper misleidde met een overstapje, waarna Yari het leer prachtig in de verre hoek krulde en dus 1-0. Na het openingsdoelpunt werd het spel wat rommelig en onrustig. Na een kwartier spelen was het de individuele klasse van Finn en Vince, waar eerstgenoemde aangever was, en Vince de 2-0 op het scorebord zette.

Dit doelpunt gaf meer rust in het spel van de Boys en vanaf dat moment was het genieten van frivool voetbal. De Uien stuurde Oegstgeest van het kastje naar de muur en met name aan de rechterkant, met de opstomende rechtsback David ‘de witte Dumfries ‘ de Mooij, kwam veel gevaar. Laatstgenoemde wist zijn goede spel te belonen met een doelpunt. Ditmaal was vrije trappenspecialist Yari niet de doelpuntenmaker, maar de aangever. Met gevoel legde hij de bal bij de tweede paal waar David kon binnenwerken; 3-0.

Ook de linkerkant was een geoliede machine, waar Erik en Noah een prima samenwerking lieten zien. Jammer genoeg werd dit net niet beloond met een goal.

Dubbele wissel voor de tweede helft. Nick werd vervangen door Dave en Thomas kwam erin voor Noah. Direct na rust was het weer Vince, die na een prachtige pass van David en een bekeken overstapje van Dave en een prima loopactie en steekpass van Ruben, de 4-0 binnenschiet!

Met deze stand is het altijd moeilijk om de concentratie te behouden en gewoon vanuit je positie je eigen spelletje te blijven spelen. Dit gebeurde echter beide niet en dat resulteerde binnen 7 minuten tijd in twee tegengoals. Daarbij mag ook een compliment aan Oegstgeest gegeven worden en dan met name aan de aanvoerder, die bijna niet te stoppen was. We mochten ook van geluk spreken dat Jonas scherp was en een aantal mogelijkheden van FC Oegstgeest pareerde.

Tijd voor vers bloed. Nick werd gebracht als tactische wijziging, om de aanvoerder af te stoppen. Die deed dat meer dan prima en de Uien herstelden de grip op de wedstrijd. Tien minuten later was het andermaal Vince, die weer werd gevonden door zijn maatje Ruben: 5-2. Nog 10 minuten later was het Nick die deed waarvoor hij werd gebracht: duel winnen, bal veroveren en scoren! En hoe 💪🔥! Hij besloot van 23 meter robuust uit te halen en de bal belandde in de rechter kruising en dus 6-2!

Al met al zeer tevreden trainers en trotse ouders. Op naar volgende week en dan wederom thuis. Dan tegen Ter Leede.