Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO15-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Middelmors. Deze keer was de JO1501 aan de beurt, zij speelden een wedstrijd tegen ASC. Het verslag is van Tim van der Hoeven.

De JO15-1 van seizoen 2021-2022 is een spelersgroep die gekenmerkt wordt door leergierigheid, enthousiasme en voetbalplezier. Toen in september de indeling van de najaarscompetitie bekend werd was het doel duidelijk: Wij willen meedoen om de bovenste plekken in de hoofdklasse. Vol goede moed zijn de spelers daar iedere training en wedstrijd ook mee aan de slag gegaan. De trainingsopkomst is hoog, evenals de inzet. Ook de staf, bestaande uit trainers Leon van Delft en Tim van der Hoeven, verzorger Leo van Delft en grensrechter Henk van der Gugten, probeert hierin zijn steentje bij te dragen. Dit alles heeft geleid tot een verdienstelijke 3de plek in de najaarscompetitie. Na een periode van onduidelijkheid over hoe de KNVB de rest van het seizoen zou indelen, is op 12 maart de nieuwe voorjaarscompetitie begonnen met een simpele opzet: 6 teams, tegen alle tegenstanders een uit- en een thuiswedstrijd. Ook in deze competitie hebben de spelers zichzelf een doel gesteld. Gekeken naar de tegenstanders moeten we mee gaan doen voor het kampioenschap. Na 3 wedstrijden staan we op 9 punten en dan komt op 2 april ASC op bezoek. Een tegenstander tegen wie we eerder dit seizoen nog punten hebben verspeeld (toen 2-2). Bij ASC spelen een aantal Rijnsburgers, die gebrand zijn om van hun Rijnsburgse vrienden te winnen.

Toen de wedstrijd begon was direct duidelijk dat Rijnsburg de betere partij was. Dit leidde binnen 10 minuten tot een schot op de paal van Vince en een doelpunt van Dave die werd afgekeurd door vermeend buitenspel. In de fase daarna lukte het beide ploegen niet om tot grote kansen te komen, waarbij Rijnsburg veel de bal had maar weinig kon creëren, en ASC probeerde met fysiek (maar fair) spel Rijnsburgse doelpunten te voorkomen. We gingen rusten met een 0-0 tussenstand, en in de kleedkamer werd door de spelers de frustratie over het vertoonde spel uitgesproken. Gelukkig was er nog een 2de helft te spelen, en zoals zo vaak dit seizoen werd het spel na de rust beter. Het hoge tempo en fysieke spel houden we vaak langer vol dan de tegenstander, en dat maakt dat veel van onze doelpunten in de 2de helft worden gemaakt. Zo ook vandaag: Vince (2x) en David waren dit keer de doelpuntenmakers. Dit maakt dat we na 4 wedstrijden op 12 punten staan en dat leidt automatisch tot de koppositie. Het meest bijzondere aan deze koppositie is misschien nog wel het doelsaldo, 9 voor en 0 tegen. Deze gretige groep heeft zichzelf inmiddels ook als doel gesteld om dat laatste zo lang mogelijk vol te houden. Het is voor een ieder dus een aanrader om de uitslagen in deze competitie in de gaten te houden om te kijken hoe dit nu al prachtige seizoen van de JO15-1 gaat eindigen.

Ten slotte een woord van dank aan de scheidsrechter Edward, die zoals zo vaak de wedstrijd.