Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO15-1

Iedere zaterdag gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors om een mooie serie te maken. Deze week was de JO15-1 aan de beurt. Robin Frijns Schreef het verslag.

Rijnsburgse Boys JO15-1 – VELO JO15-1

Zaterdagochtend 12 oktober, met dauw op het veld en een heerlijk zonnetje boven de middelmors mocht onze JO15-1 om 9:45 aftrappen tegen VELO. Geen onbekende tegenstander van ons, want in de voorbereiding speelden beide ploegen nog tegen elkaar, met toen een 0-2 overwinning voor de uien.

Iets na 9:45 werd er echt afgetrapt en al gauw was duidelijk dat VELO naar ons toe kwam met één duidelijk doel, namelijk het vorige verlies tegen de uien wegpoetsen.

Velo zocht direct de aanval en was voor Rijnsburg dan ook de vraag hoe lang zij het doel schoon konden houden. Helaas moesten we er toch aan geloven en viel de 0-1 voor de bezoekers. De druk van de tegenstanders bleef behoorlijk aanwezig en Rijnsburg kon moeilijk grip krijgen op de wedstrijd. Toch kregen de uien nog enkele kleine kansen op de 1-1, maar gescoord werd er (nog) niet. In tegendeel, de 0-2 werd gescoord en zo gingen we rusten.

Na rust merkten we dat Rijnsburg na een paar kleine omzettingen iets meer grip op de wedstrijd ging krijgen en dat VELO het iets moeilijker achterin met onze lopende voorhoede spelers, maar ook tot echt grote kansen kwamen ze bijna niet meer.

Toen Rijnsburg met goed doorzettend vermogen terugkwam tot 1-2, begon de druk van de tegenstander weer toe te nemen en werd het Rijnsburgse doel weer paar keer behoorlijk onder vuur genomen, maar scoren deden ze niet meer.

Een 1-2 eindstand was een zeer terechte overwinning voor de bezoekers, al waren onze uien er toch behoorlijk ziek van.

Rug rechten, koppies omhoog en we gaan ons weer klaar maken voor volgende week tegen Lyra!