Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO14-3

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Middelmors op een mooie fotoserie te maken. Deze zaterdag was daar, ondanks de regen, geen uitzondering op. De heren van JO14-3 werden deze morgen vastgelegd. Erik Ferrari schreef het verslag.

Rijnsburgse Boys JO14-3

Rijnsburg JO14-3 het FC Barcelona van de Toekomst, is deze week team van de week.

Nu horen wij u denken, dat FC Barcelona dat draait toch helemaal niet zo goed? Vandaar dat er staat het FC Barcelona van de toekomst!

Na vorig jaar een moeizaam jaar achter de rug te hebben gehad is de huidige JO14-3 terug! Sterker als ooit.

De eerste competitieronde werd geëindigd op een prachtige 3e plek, vol op het podium. Vandaag moest er een goede start gemaakt worden in de 2e competitieronde. Als openingswedstrijd stond het selectieteam van Van Nispen-vogelenzang JO14-1 op het programma! Rijnsburgse Boys heeft de JO14-3 op waarde ingeschat door ze een prominente plek op veld 2 te geven. De weersomstandigheden zorgden op voorhand al voor een extra dimensie. De geur van vers gras en echte blubber, de mannen hebben er nu al zin in. Het is toch anders dan voetballen op een biljartlaken. Dit zou wel eens een echte slidingthriller kunnen worden, of zoals we tijdens de peptalk afspraken, een wedstrijd waarin we veel gingen vuren op het goal.

Met de start van de wedstrijd begonnen we gelijk te domineren, het spel van Rijnsburg werd op het middenveld bepaald, zowel Rick, Julian als Chris ontpopten zich als waren Frankie de Jong’s, met loopvermogen en ballen veroveren. BAM! De aanval met Jan, Bonne en Dirk ging net als Memphis gepaard met hele mooie bewegingen en de nodige solo’s, waarbij Jan zelfs een keer scoort met een enorm harde kogel vanaf de zijlijn. Dirk had het geluk niet aan zijn zijde, met een pegel op de lat en een keer de paal die het scoren wisten te belemmeren. Jessy liep over het veld, net als Dest, overal inzetbaar, regelmatig een doelpunten meepakkend en altijd gevaarlijk. Apart vermeld moet Dennie worden. We maken even een uitstapje naar PSG want Dennie was een ware Messie snel, bewegelijk, doelgericht …… en heeft u Messie ooit zien scoren met z’n hoofd? Dennie hebben we koppend ook nog niet vaak zien scoren maar vandaag was wel zo een dag. Na een prachtige assist van Chris kopte Dennie werelds in. Blijft Mbappe die we ook nog even moeten vermelden, want Lars, wat was jij snel en doelgericht! De achterhoede stond eigenlijk als een huis. Bijna geen kans weggegeven. Echt het Barcelona van de toekomst. Klasse Finn, Niels, Mika en Thijs! Een foutloos optreden van onze doelman Quinten, die al menig wedstrijd de meest mooie reddingen heeft verricht, was vandaag onze meevoetballende 11e man. Op keeperswerk was er gewoonweg te weinig te doen. Een fabelachtige 6-0 overwinning!!

Vol goede moed kijkt Koeman … (of de nieuwe Koeman) naar dit nieuwe team en al het moois dat komen gaat.

René en Erik