Team van de week: Rijnsburgse Boys JO14-02

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een jeugdteam van Rijnsburgse Boys. Deze keer maakte hij een mooie serie van Rijnsburgse Bous JO14-2. Het verslag is van Patrick van Oosten.

Team van de week JO14-02

Na de zomerstop zijn we fris en fruitig begonnen aan het nieuwe seizoen, startend in de derde klasse.
Dit was een wens van ons als trainers omdat we in de tweede klasse nog niets te zoeken hadden.

Met deze 13 spelers met in de selectie twee keepers doen we het dit jaar in de JO14-02

Roel van Delft, is een betrouwbare keeper, is balvast en heeft de hoge ballen in het strafschop gebied en heeft een goed schot in zijn benen.

Brett van Egmond, keeper, goede lijnkeeper, durft zijn doel uit te komen heeft een snelle reflex en maakt het hierdoor de spitsen van de tegenstander heel lastig.

Lucas Star, is linksback en staat zijn mannetje de stofzuiger van dit team, heeft snelheid, loopvermogen en ziet het spelletje snel, waardoor de vrije man op het middenveld snel gevonden is.

Corné Heemskerk, voorstopper en de man voor onze laatste man. Staat zijn mannetje in het centrum van de verdediging. Heeft een goede pass en schot in de benen. Echte teamspeler!

Max van de Plas, onze aanvoerder en laatste man, zet de lijnen uit, is rustig aan de bal, kopsterk en staat verdedigend zijn mannetje. Belangrijk rustpunt in onze verdediging.

Mark Noort, is de rechtsback, is gegroeid in zijn rol als rechtsback is een harde werker. Heeft een behoorlijk schot in zijn benen en bedient van achteruit de middenvelders van het team.

Dan onze rechts half Sem Eendebak deze rechtsbenige jongeman kan eigenlijk overal staan, maar op deze plek komt hij het beste tot zijn recht, met zijn loopvermogen, inzicht en creativiteit bedient hij de spitsen van dit team op hun wenken.

Chris van Egmond, is een onze midden –midden die met de mooiste bewegingen de tegenstanders omspeelt, heeft overzicht, kan het spel verdelen en vervaarlijk de bal vanaf 20 meter binnen kan schieten. Werkt heel hard voor zijn team staat zijn mannetje. Als het nodig is hij ook de laatste man.

Linkshalf, Fos van Duyn, deze linksbenige middenvelder werkt hard, heeft een goede pass en schot in zijn benen. Verzet bergen werk op de linkerkant maar kan ook midden, midden lopen.

Linksbuiten, Daan de koning deze linkspoot is snel en heeft een goed schot in zijn benen. Pakt af en toe zijn doelpuntje mee. Maakt mooie acties langs de lijn, probeert met zijn voorzetten de spitsen te bereiken.

Spits Ruben van Oosten deze rechtsbenige spits staat bijna altijd op de juiste plek voor het doel binnen de 16 meter. Pakt zijn doelpuntjes mee al is het een meter voor de doellijn, het Van Oosten doelpunt! Werkt hard en probeert zijn team te helpen waar nodig.

Rechtsbuiten, Bart van Delft, Handige en vaardige voetballer, de Anthony van de JO14-2. Heeft een goed schot in zijn benen, scoort regelmatig en maakt zijn acties op de rechterkant. Het maakt hem niet uit of de tegenstander groter is. Is niet bang en zet zijn lichaam erin waar nodig en is bijzonder balvast.

Alleskunner Roan van Diggele kan in de spits staan, rechtshalf en als het moet voor het team rechtsachter. deze jongen is een boom van een vent en is rechtsbenig. Hij heeft een goed schot in zijn benen. houdt de bal goed vast, hierdoor worden ook andere spelers in stelling gebracht.

Het eerste deel van de competitie in de derde klasse verliep heel goed met vijf mooie overwinningen, een gelijkspel en een verliespartij werden we knap tweede.

We hadden eigenlijk verwacht in de derde klasse te blijven maar tot onze verrassing kwamen we toch weer in de tweede klasse terecht. We hebben het lastig maar zetten ons beste beentje voort.
Dit keer kwam de nummer twee van de competitie op visite namelijk Foreholte JO14-01.

Foreholte kwam op volle oorlogssterkte naar de druilerige, natte en koude Middelmors toe. Veld 2 lag er terecht uit en we speelden onze wedstrijd tegen deze titelkandidaat op veld 5. Brett ziek en Roan een weekend weg. We hadden vandaag twee invallers namelijk Nathan Walters en Jack Heil van de JO14-01.

De eerste de beste kans was voor ons de bal ging via Ruben naar Nathan en hierna Bart die net naast schoot. Hierna had Foreholte een licht overwicht wat resulteerde in enkele hoekschoppen en een aantal schoten die naast gingen of te pakken waren door Roel. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld of net voor onze 16 meter.Af en toe kwamen wij eruit, maar konden dan net de bal niet aan of meenemen. Waardoor we onnodig balverlies leden en hierdoor onze tegenstander in de kaart speelde. Maar ondanks het lichte overwicht van Foreholte stond het bij ons achterin als een huis. Zowel Jack als Mark bleven fier overeind aan de zijkanten en de buitenspelers van Foreholte waren nauwelijks gevaarlijk. Helaas na 20 minuten moest Max eruit met een blessure, en ging Jack laatste man spelen. Lucas kwam erin en ging op zijn vertrouwde linksback plek spelen.

Ook hierna weinig problemen, wel druk van Foreholte maar geen echte doelkansen. Nathan was aan de linkerkant een gevaar voor Foreholte, en kwam dan met een rush vanaf links het strafschop gebied in. Wel gevaarlijk maar geen kans op een doelpunt helaas. In de 1ste helft wisselde we Daan en Nathan in het veld om. Nathan ging rechtshalf voetballen en Daan linksbuiten. Helaas vijf minuten na de wissel moest Nathan met een blessure eruit en kwam Sem er voor hem in.

Foreholte kreeg net voor rust een hoekschop, dit werd een korte hoekschop waarna een middenvelder van Foreholte de kans kreeg om van buiten de 16 meter op doel te schieten. En die ging er helaas schitterend in. Hij schoot hem mooi in de bovenhoek, Roel kansloos latend. Net na het doelpunt van Foreholte floot de goed leidende scheidsrechter de 1ste helft af.

In de tweede helft probeerde Foreholte door te drukken door snel de 0-2 te maken. Maar wat de aanvallers van Foreholte nog moeten leren is om niet zoveel buitenspel te staan. Misschien moeten ze hierin nog een lesje krijgen van de heren trainers. De grensrechter van dienst had een drukke 2de helftJ

Foreholte bleef druk zetten op onze verdediging met nog een bal op de paal.

Nathan kon toch weer voetballen en kwam er voor Ruben in. Nathan zorgde voor veel gevaar buiten en in de 16 meter van Foreholte. Met een mooie pass bracht hij Bart vanaf 25 meter in stelling, die van te ver probeerde de bal in het doel te schieten.

Hierna had Nathan nog een mooie rush waar hij drie spelers voorbij speelde en bij de achterlijn belandde. Helaas liep er niemand van ons mee om de bal van vijf meter in het doel te kunnen schieten.

In de tussentijd was Jack voor 10 minuten van het veld gestuurd, hem werd natrappen verweten. Chris ging automatisch naar de laatste man positie en we bleven lang als team als een blok staan.

In die 10 minuten zonder Jack geen doelpunten maar toch nog enkele kansen/mogelijkheden voor RBB.
Foreholte kreeg geen kansen meer en het was zelfs nog even overleven voor de tegenpartij de laatste vijf minuten. Na bloed, zweet en tranen bleef het bij 0-1 voor Foreholte.

Scheidsrechter bedankt voor het fluiten van onze wedstrijd! Goed gefloten!
Zonder scheidsrechter, geen wedstrijdJ

Heren RBB JO14-2
Dirk en ik zijn trots op jullie! Met veel strijd zijn wij deze wedstrijd ingegaan. Door de inzet van jullie als team de hele wedstrijd door hadden we zowaar bijna dat welverdiende punt binnengehaald.

De punten komen zeker nog wel is het niet dit jaar, dan zeker na de winterstop/Lock down!

Jack en Nathan bedankt voor het invallen, we hebben van jullie inzet en bijdrage genoten!

Allen, hopelijk weer tot snel op De Middelmors, Take care!