Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO11-2

Iedere week gaat foto graaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Middelmors. Deze keer was de JO11-2 aan de beurt. Het verslag is van Dave Leeuwenburg.

Rijnsburgse Boys JO11-2

Onze laatste wedstrijd voor de winterstop was er eentje tegen VVSB. Al het hele seizoen worden er iedere wedstrijd vele kansen gecreëerd, maar de kansen promoveren naar doelpunten blijkt vaak lastiger te zijn. Zo ook afgelopen zaterdag in de eerste helft. Direct na de aftrap werd de aanval gezocht en al vrij snel stonden de boys 1-0 voor. Nathan reageert snel op een bal die via de keeper terug komt in het veld. In de resterende tijd van de eerste twee kwarten wordt geen enkele kans weggegeven door de verdedigers. Anton, Lionel, Borg en Niels houden de boel goed dicht!

Nog voor rust wordt de voorsprong uitgebouwd naar 3-0. Nathan en Kaïn vinden het net! Maar zoals gezegd, voor die drie goals waren ook nu weer veel kansen nodig.

Alle spelers waren het met de trainers eens, de bal moest er veel vaker in. En ja hoor, de tweede helft lukte dit zeker! Al na vijf minuten spelen in de tweede helft stond het 6-0! Jesper met een knappe solo, Joey met een verwoestend schot en nogmaals Jesper zorgde voor de enorm snel oplopende score.

Maar zoals bij iedere voetbalwedstrijd krijgt de tegenstander altijd wel een paar kansen. Mees wist de meeste hiervan goed te pakken om vervolgens snel weer een aanval op te bouwen. Toch viel de 6-1, het schot strak in de hoek was niet te houden.

Onze jongens gingen na die tegengoal door met wat ze de tweede helft goed deden: scoren! Wederom was Jesper twee keer de afmaker van een mooie aanval voordat Nathan zijn 3e goal maakte. Inmiddels zijn we dus al op een 9-1 tussenstand!

Door verdedigend goed werk konden we de bal steeds al op de helft van de tegenstander veroveren en opkomende verdedigers zorgde voor extra aanvallende krachten. De 10e goal kwam dan ook van de meegekomen Anton. Onze laatste goal werd gemaakt door Mats. De eerste helft belangrijk als motor op het middenveld en het laatste kwart in de spits. Vlak voor tijd wist VVSB er nog 11-2 van te maken doordat een lage voorzet door niemand werd aangeraakt en zomaar binnenviel.

De kansen afmaken was opdracht nummer één. Die werd met 11 goals meer dan goed uitgevoerd!
Verder grote complimenten aan de manier waarop de wedstrijd van begin tot eind met goede concentratie werd gespeeld. Het was voor het publiek wat op afstand mee stond te kijken een mooie teamprestatie om naar te kijken!

Na de winterstop spelen we weer verder, misschien zelfs wel in de klasse hoger. Als de maatregelen versoepelen moeten jullie zeker eens komen kijken naar dit topteam!