Team van de week: Rijnsburgse Boys JO11-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een fotoserie te maken. Deze keer was hij bij een wedstrijd van de JO11-1. Het verslag is van Corné de Mooij en Dave Leeuwenburg.

Jo11-1 – Team van de week

Afgelopen zaterdag stond de een na laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De Jo11-2 van HVV was de tegenstander en tevens ook één van de concurrenten voor de titel in deze laatste competitie poule.

De ploeg die vandaag als winnaar van het veld af zou stappen kon zich direct kampioen noemen. Bij een gelijkspel was het wachten op het resultaat van Blauw-Zwart. Als die niet zouden winnen, dan had Rijnsburg volgende week kampioen kunnen worden door bij winst, op doelsaldo, over HVV heen kunnen gaan.

We speelden vandaag in het wit omdat ook HVV in het geel-zwart speelt. De eerste minuten was de spanning aan beide kanten voelbaar. Vanaf de zijkant leefde het publiek luidkeel mee met de strijd op het veld. HVV had de zenuwen eerder onder controle en oefende flinke druk uit op het Rijnsburgse doel.

Met verschillende snelle tegenaanvallen lieten ook de uien zich zien. Nog in het eerste kwart kwamen we op een 1-0 voorsprong door een fantastische kopbal van Christian uit een goed getrapte corner van Stan.

De wedstrijd bleef zeer gelijkwaardig en na verschillende kansen over en weer lukte het HVV om twee maal toe te slaan. Een achterstand dus. De jongens lieten zich niet gek maken en bleven zeer scherp. Het was Duuk die een foutje van een van de verdedigers wist af te straffen, 2-2!

Na de rust kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. De verdediging met Quinten, Daan, Gean en Christian zorgde ervoor dat keeper Finn steeds minder ballen hoefde weg te werken. Helaas gingen we toch met een 2-3 achterstand de laatste time out in.

Alles op alles zetten om dit goed te maken, dat was de enige opdracht voor de laatste 15 minuten. We gingen nog wat aanvallender spelen met Mike, Stan, Ruben en Duuk allen vooral op de aanval gericht. Al snel na de spelhervatting wist Duuk de 3-3 te scoren!

Deze stand bleef lang op het scorebord en Thijs, afwezig door een weekendweg, werd op de hoogte gehouden via de groepsapp. Wat een spanning. Het laatste kwart werd er gedaan wat we konden, maar de bal wilde er maar niet in! Het bleef helaas 3-3 en na uren wachten kwam het bericht dat Blauw-Zwart had gewonnen, helaas geen kampioenschap dus.

Na deze spannende thriller, die gelijk een van de beste wedstrijden van het seizoen was, sluiten we volgende week af met de laatste wedstrijd van het seizoen. Daarna zwaaien we deze fanatieke jongens uit en gaan ze zich verder ontwikkelen in de Jo13-2, alvast veel succes daar!

Via deze weg willen we alvast zeggen dat we hebben genoten van dit leuke, gezellige en gemotiveerde team en van een mooi seizoen.