Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO10-5

Iedere week gaat Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer was de JO10-5 aan de beurt.

Team JO10-05

Zaterdagochtend 08:30 thuis tegen Quick Boys.

De wedstrijd begon zoals gewoonlijk, eerst een bespreking in de kleedkamer. Iedereen wist zijn plek.

We begonnen de wedstrijd en kwamen al snel op 0-1 achter door een afstandsschot. We waren nog niet echt wakker. We speelden snel verder, gebruikten het hele veld en speelden goed over, zoals we vaak op training oefenen. Na een paar aanvallen en een schot op doel lukte het toch niet. Door een klein foutje werd er een eigen doelpunt gemaakt, 0-2 achter. Al snel volgde er weer een schot op doel van Quick Boys, wat de 0-3 betekende. Na een korte bespreking en het gelijktrekken van onze gedachten, gingen we weer positief het veld in. Na goed overspel en een mooie voorzet kwamen we op 1-3. We kregen weer moed. Het werd 2-3 door een mooi afstandsschot. Quick Boys liet het er niet bij zitten en werd weer wakker. 2-4, waarna snel weer 2-5 werd. In de rust, na de limonade en nog een toespraak, gingen we fel de wedstrijd in. Het werd 3-5. Daarna misten we nog een kans op doel van Rijnsburg. Quick Boys kreeg een corner en scoorde de 3-6. De Jo10-5 bleef doorgaan en zo kwamen we op 4-6.

Door goed overspel en een mooie pass kwamen we op 5-6. Door een klein foutje van ons scoorde Quick Boys weer de 7de. De wedstrijd bleef spannend. Na een paar gemiste schoten op doel scoorden we de 6-7. Het einde naderde en het werd steeds spannender. Quick Boys was weer aan de beurt, 6-8. Rijnsburg nam de bal uit en al snel de 7-8. Iedereen werd enthousiast. Maar door een klein foutje en een afstandsschot scoorde Quick Boys weer de 9de. De jongens van de Jo10-5 bleven doorgaan en bleven goed in de wedstrijd, waardoor de 8-9 viel. De druk werd hoger en dat voelden we allemaal. Het leek wel de finale van het WK. In de laatste minuut scoorde Quick Boys de 10de. Zo verloren we de wedstrijd met 8-10.

We hebben goed gespeeld, jammer dat we de kansen niet goed hebben afgemaakt. Maar we hebben wel goed het hele veld gebruikt en wat we op training leren, passen we goed toe.