Team van de week: Rijnsburgse Boys JO10-2

Iedere week maakt fotograaf Jan Jungerius een prachtige fotoserie van een wedstrijd op sportpark Middelmors. Deze keer was Rijnsburgse Boys JO10-2 aan de beurt, zij speelden een thuiswedstrijd tegen Quick Boys. Gijsbert Zwaan schreef het verslag.

Vandaag de derby tegen Quick Boys JO10-3 en zoals Rutger zei: “de wedstrijd van het jaar”. Het was er ook mooi weer voor. Het zonnetje was al lekker tevoorschijn gekomen. Een goede voorbode voor een mooie wedstrijd.

Normaal hebben wij acht spelers maar door blessuregevallen bij een ander elftal is Bryan tijdelijk doorgeschoven. Helaas waren er twee spelers (Abel en Mahdi) afwezig en na wat geregel kon Bryan gelukkig één helft meespelen.

Het team bestaat uit:

Vincent: keeper en als hij niet op doel staat spits. Lang en staat zijn mannetje.

Max: Linksachter of linkermiddenvelder. Klein van stuk maar gaat geen duel uit de weg.

Bryan: Rechtsachter. Klein van stuk maar gaat geen duel uit de weg.

Abel: Het liefst spits, maar de laatste tijd ook verdediger. Pikt regelmatig zijn doelpuntjes mee.

Mahdi: Middenvelder met veel diepgang.

Bram: Linksachter of linkermiddenvelder. Bikkelhard en je komt Bram een aantal keer tegen.

Matthijs: Het liefst middenvelder met veel verdedigende kwaliteiten.

Job: Spits, doelpuntenmaker van beroep. Mocht Vincent niet keepen dan neemt Job regelmatig zijn plaats in het doel over.

De jongens worden getraind door Allan en Gijsbert.

De opstelling was als volgt: Vincent op doel, Bryan en Max achterin, Matthijs en Bram op het middenveld en Job in de spits.

We waren nog niet gelijk vanaf het begin scherp. Quick Boys was dit helaas wel en scoorde vanaf de aftrap gelijk de 0-1.  Koppies omhoog en weer voetballen. Het spel bleef in het voordeel van Quick Boys en die scoorden 5 minuten later de 0-2. Vanaf dat moment kwam er wat meer inzet in het spel van onze jongens.  Bryan veroverde de bal achterin en ging met een solo langs de zijlijn, gaf voor op Job en deze rondde beheerst af. Het geloof kwam weer terug. De aanvallen gingen over en weer. Helaas was de eindpass net niet goed waardoor we niet tot een doelpoging kwamen. Vlak voor de time-out zette Quick Boys nog een keer aan en vonden het doel wel, 1-3.

Tijdens de time-out de jongens weer geprobeerd op scherp te zetten. En dat was gelukt. Ze gingen gelijk vol op de aanval spelen en zetten veel druk op de spelers van Quick Boys. Hierdoor had Quick Boys niet meer de tijd om rustig op de bouwen en moesten meer de lange bal gaan spelen. Vanuit een van deze lange ballen kon Bryan deze onderscheppen en doorspelen naar Job die de bal buiten het bereik van de keeper schoot. 2-3. Quick Boys ging vanaf dit moment fysieker spelen. En scoorde vlak daarna de 2-4. De koppies gingen weer een beetje hangen en ze lieten Quick Boys weer voetballen. De aanvallen van Quick Boys gingen makkelijker lopen en vanuit van een van deze aanvallen scoorde ze de 2-5. Vlak hierna was het rust.

Bryan moest in de rust naar de JO10-1, die in Voorschoten hun wedstrijd moesten spelen. Bryan bedankt. Hierdoor waren we nog maar met vijf spelers. Gelukkig was Levi van JO10-4 bereid om zijn team achter te laten om bij ons mee te doen.

In de rust zijn een paar omzettingen gedaan. Vincent ging van doel af en voor hem ging Bram op doel. Doordat Vincent op het middelveld/spits ging lopen kwam er ook meer diepgang in ons spel. Hij zat regelmatig met een voetje er tussen, waardoor de opbouw van Quick Boys werd onderbroken. De boel werd achterin goed dicht gehouden door Matthijs en Job. Op het middelveld veroverde Levi de bal en speelde deze over naar Max. Deze trok naar de achterlijn en gaf deze voor op Vincent en deze vond het net, 3-5. Vervolgens ging er een hoge bal (Levi) over de verdediging van Quick Boys heen. Max zag hier wel heil en zette het op een lopen. Hield de bal binnen, ging in een rechte lijn op het doel af en verschalkte de keeper. 4-5. Time-out, de jongens begonnen nu wel moe te worden, maar we moesten nog een kwart. Bram ging weer van het doel af en Job ging keepen.

De organisatie was een beetje weg en Quick Boys kon gemakkelijk naar 4-7 uitlopen. De jongens gingen weer goede moed op zoek naar de aansluiting. Goed doorzetten van Max op links en een goede voorzet voor het doel. Vincent kwam helaas een teenlengte te kort om de 5-7 te maken. Doordat Vincent een corner slim nam scoorde hij zelf de 5-7. Het kon nog. Er werd nog een laatste keer aangezet door de Boys voor een slotoffensief. Helaas kwamen ze niet meer tot scoren. Quick Boys scoorde nog wel een keer, maar dat was voor de statistieken.

Helaas jongens. Het was een leuke pot. Veel inzet en goed gespeeld. Volgende keer pakken we ze, als we weer compleet zijn.

Levi en Bryan nogmaals bedankt voor het invallen.