Team van de week: Rijnsburgse Boys JO 13-4

Iedere zaterdag gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors. Deze keer waren de mannen van de JO13-4 aan de beurt. Het verslag is van Casper van Iterson.

Zaterdagmorgen om 8.00 uur zat de kleedkamer gevuld met 12 tot op het bot gemotiveerde spelers. Op het programma stond de wedstrijd tegen v.v. Oegstgeest. Een gelijkwaardige tegenstander met een aantal klasgenoten, wat de wedstrijd een extra lading geeft! Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, vogeltjes fluiten, ouders langs de kant, kortom alle ingrediënten aanwezig voor een topwedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal gingen de jongens van de JO13-4 voortvarend van start met kansen over en weer… De middenvelders Davey, Jesper en Boaz voerden de ballen aan naar voren, maar moesten ook veelvuldig helpen in de verdediging. Om eerlijk te zijn waren aan het begin van de wedstrijd de beste kansen toch voor Oegstgeest. Maar Lars, Rik, Bas, Jay, Brent en de paal verhinderden een doelpunt voor onze buren. De JO13-4 kwam steeds meer aan voetballen toe. Vlak voor rust nam Jesper een perfecte corner, de bal viel voor de voeten van Kees die hem er lekker inknalde 1-0.

Tijd voor rust. Na de tactische en motiverende woorden van de trainers en een lekker bekertje limonade was het tijd voor de tweede helft. De jongens gingen er met z’n allen bovenop, de tegenstander wist daar even geen raad mee wat resulteerde in een fout achterin waar Milan gretig gebruik van maakte door de bal af te pakken en daarna netjes af te ronden 2-0.

Na deze goal hadden we geen kind meer aan onze tegenstander. Wederom een corner van Jesper die heerlijk ingekopt werd door Brent 3-0. Een klutsbal die Lenn veroverde, klaarlegde voor zijn linker en afvuurde richting doel, onhoudbaar…. 4-0.

Een in de ogen van onze spelers (en ouders) overduidelijke uitbal zorgen voor wat verwarring en daar kon Oegstgeest van profiteren, een tegengoal 4-1. Een speldenprik, meer stelde het niet voor.

We vervolgden de wedstrijd met één van de vele solo acties van Jay die de bal aan Milan gaf, de bal belandde op de lat, Jesper had de 5-1 op zijn voeten…….. over, helaas.

Een te diepe bal op Tim werd knap binnengehouden en met een vloeiende beweging voorgegeven, de bal werd vervolgens knap ingekopt door Jesper 5-1.

Nog een laatste poging, een afstandschot van Jesper die hij netjes over de keeper heen krulde 6-1. Ook deze goal werd net als alle andere goals gevierd voor het oog van de fotograaf, alsof we in de wk finale stonden, stelletje showboten! 😉

Lekker gespeeld gasten, op naar de volgende wedstrijd met net zoveel passie en plezier als vandaag!