Team van de week: Rijnsburgse Boys 2

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een thuiswedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer was de het tweede elftal aan de beurt. Het verslag is van Arjan Bakkenes.

Rijnsburgse Boys 2 – FC ’s Gravenzande 3 1-2 (0-1)

Vandaag staat de bekerwedstrijd tegen FC ’s Gravenzande 3, wat uitkomt in de Res. 1e klasse, op het programa. Op papier een tegenstander waar we normaal gesproken als Rijnsburgse Boys 2 van moeten winnen.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was al snel duidelijk hoe het spelbeeld eruit zou zien, FC ’s Gravenzande liet ons aan de bal, zakte in en probeert via een counter to kansen te komen. Zaak is het dan om als Rijnsburgse Boys de bal snel rond te laten gaan, ruimtes proberen te zoeken en creëren tussen de linies van de tegenstander en van daaruit proberen tot kansen en scoren te komen. Dat lukte de eerste helft zeker wel een aantal keer, maar het vizier stond niet op scherp. Ook aan flink aantal corners leidden helaas niet tot een doelpunt. Aan de andere kant van het veld was het ’s Gravenzande dat slecht eenmaal voor ons doel wist te komen vanuit een corner en die corner promoveerden zij door slecht verdedigen wel tot een goal en zo werd met een 0-1 ruststand de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd besproken om met een nog hoger tempo proberen de tegenstander kapot te spelen en zo kansen en goals af te dwingen. De tweede helft eenzelfde speelbeeld, wij aan de bal, ’s Gravenzande loerend op een uitval. Door twijfelend ingrijpen op de middellijn na een afgeslagen aanval van ons kreeg ’s Gravenzande in de omschakeling vrije doortocht richting het doel van keeper Stijn en de 0-2 was een feit. Met het inbrengen van Jari en Saliou, en een aanpassing in de veldbezetting waardoor we met 4 man voorop gingen spelen werd geprobeerd om de druk op ’s Gravenzande nog verder op te voeren en een aansluitingstreffer te forceren en die viel een kleine 20 minuten voor tijd. Dat gaf hoop voor nog een goed resultaat, via de zijkanten of door de lucht de ’16’ van de tegenstander blijven zoeken en hopen dat die een keer goed valt en dat was bijna zo, Jens werd gevonden na een goede pass vanaf de zijkant, maar zijn schot met links kwam jammer genoeg op de lat.

Natuurlijk gaven we meer ruimte weg achterin en ’s Gravenzande verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De gelijkmaker kwam helaas ook niet meer en na een klein opstootje met als gevolg een rode kaart voor een speler van beide partijen floot de verder goed leidende scheidsrechter voor het einde en zijn we na de uitschakeling in de beker voor standaard elftallen ook uitgeschakeld voor de beker voor reserve-elftallen.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen ’s Gravenzande 2 voor de competitie op het programma, aanvang 12.00.