Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburge Boys JO12-1

Iedere zaterdag gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors om een mooie fotoserie te maken. Deze keer waren de mannen van de JO12-1 aan de beurt. Het verslag is van Ab Qualm.

Rijnsburgse Boys JO12-1

Zaterdag 11 februari speelde onze JO12-1 tegen Lisse JO12-5. Lisse staat één plaatsje boven ons, dus makkelijk ging het niet worden. We hadden al eerder tegen ze gespeeld 0-0 en waren toen sterker. Ons team bestaat uit: Abel, Joshua, Raza, Duuk, Duko, Tygo, Ferre, Damian, Pieter, Maxim en Skip. Tygo was er vandaag niet bij.

We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden druk op de tegenstander. Enkele schoten van ons die over, naast of geblokt werden. Lisse had een stevige muur opgetrokken. De tegenstander kreeg ook kansen, maar Duko (keeper) had twee mooie reddingen: een afstandschot werkte hij over de goal en een kopbal van dichtbij ook. Damian schoot voor ons net over en Skip mistte net bij een voorzet.

Net toen het leek dat we het onder controle hadden viel het doelpunt aan de andere kant. Een bal van afstand die langs alle benen scheerde en in het uiterste hoekje vloog.

We gingen door met druk zetten, maar konden net het laatste stukje niet afronden. Aan de andere kant hadden ze meer geluk en vloog elke kans erin: 0-2 en 0-3. Rust.

Na rust werd Abel keeper en ging Duko spelen. Al snel werd het 0-4 door een rebounddoelpunt. Heel jammer want we speelden meer op de helft van Lisse. De bal wilde er maar niet in. Gemiste kansen door schoten, alleen voor de keeper en voorzetten. Naar het einde van de wedstrijd dan toch het verdiende doelpunt 1-4 door Damian (rebound).  Daarna maakten we nog een heel mooi doelpunt, 2-4. Raza ging vanuit de verdediging door tot de achterlijn, gaf voor aan Maxim die bij de eerste paal een blok zette en de bal doorlegde aan Damian die vrij kon intikken. Einde wedstrijd.

Dit was de laatste wedstrijd van de reeks en daarmee in de midden moot geëindigd.