Bram van Egmond

Team van de week: MO15-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors. Deze keer waren de dames van MO15-1 aan de beurt. Het verslag is van Lewina Blom.

Na een week van hard trainen, kwamen de meiden vol gemotiveerd aan op de club voor een overwinning. De tegenstander had waarschijnlijk hetzelfde idee, want zij begonnen nog scherper aan de wedstrijd. De eerste tien minuten stonden we dan ook flink onder druk op onze eigen helft. Dit resulteerde in twee goede kansen voor VVSB Mo15-1. Het eerste schot hield onze keepster Sofie goed tegen, de tweede keek zij er via de binnenkant paal uit. De Rijnsburgse meiden waren nu flink gewaarschuwd en namen het initiatief over binnen het veld. Liza scoorde de 1 – 0 uit een assist van Lizzy. Vrij snel daarna lag ook de tweede in het mandje, een mooie assist van Anne, waaruit Lizzy kon scoren.

Na de rust pakte onze Rijnsburgse meiden het meteen weer goed op en volgde de 3-0 door Danique en Senna scoorde even later de 4-0 na goed doorgaan van Liza. Toch probeerde de meiden van VVSB met counters bij ons doel te komen, veel ballen werden netjes opgevangen door onze verdedigsters die goed stonden en goed samenwerkten. Toch wisten ze er via een snelle counter een keer te scoren. Ondanks deze tegentreffer bleven de meiden ongestoord druk zetten naar voren en zochten het volgende doelpunt. Dit resulteerde in een fantastische goal van Indy, zij knalde een afvallende bal vanaf ruim 20 meter hoog het doel in.

Een mooie 5-1 overwinning voor onze meiden van de MO15-1, die nog steeds volop meedoen om de eerste plaats in hun poule. Het is een leergierige groep meiden, die met veel plezier en enthousiasme, elke week hard trainen om steeds weer een beetje beter te worden.