Team van de week: MO13-2

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een fotoserie te maken van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de MO13-2 aan de beurt. Het verslag is van Selena Doeswijk-van Es.

Rijnsburgse Boys MO13-2

Sportpark de Middelmors, 8.00 uur. Met de vouwen nog in het gezicht (van de trainers) druppelen de meisjes binnen. Zoals gewoonlijk kwebbelen ze vrolijk. Als we eindelijk de aandacht hebben van de meisjes, krijgen ze de gebruikelijke peptalk. Bij SJC krijgen ze vast iets anders te eten dan bij ons in Rijnsburg, want de tegenstander is 1 of misschien wel 2 maatjes groter dan onze meiden. Het schrikt onze meiden gelukkig niet meer af. De jongste bij ons is 10, het merendeel 11 en de oudste is 13. We komen uit in de mo13 competitie, dus we zijn wel wat gewend. Nadat Yasmin, onze aanvoerder de meiden heeft meegenomen voor een goede warming up, roept de scheidsrechter ze bij de middenstip. Na het startsein ging het de eerste tien minuten gelijk op, maar helaas kon de tegenstander toch doorbreken en scoorde de 0-1. De koppies nog omhoog, op jacht naar een doelpunt, bikkelen onze meiden door, maar de tegenstander is fysiek echt sterker en de 0-2 valt. We komen in de buurt van de zestien meter van de tegenstander, maar tot een doelpunt brengen we het niet. Rust. We nemen ze mee de kleedkamer in, ondanks de 0-2 achterstand, nog best positief gestemd, er zijn kansjes en we zouden er best 1 in kunnen prikken.

De scheids fluit voor het begin van de 2e helft, binnen 40 seconden ligt de bal in het net, 0-3  daar waar we positief de kleedkamer uit kwamen is de positiviteit de helft minder. We proberen de meiden positief te benaderen en wederom scherp te zetten. Maar het mocht niet baten. Na het wisselmoment van SJC (6 meiden in 1x wel te verstaan) was het gedaan. De lange snelle dames kwamen het veld weer in. Fysiek kunnen we er weinig tegen doen. Een te groot verschil in lengte en leeftijd doen ons wéér de das om. We proberen het wel, maar na de 0-4 en de 0-5 gaan de koppies toch echt hangen en speelt SJC ons makkelijk uit en uiteindelijk lopen we dan ook met 0-9 van het veld af.

Helaas, maar het is de realiteit waarvan we wisten dat het kon gaan gebeuren, in de mo13, met zo’n jonge groep meiden. Gelukkig blijft de sfeer in de groep goed en is de strijdlust bij aanvang elke keer aanwezig!