karly

TC Jeugd: Coronastop van start

Zaterdag 12 december was voorlopig de laatste ‘onderlinge wedstrijddag’. We begonnen daarmee op zaterdag 17 oktober en dus hebben we 10 zaterdagen, toch wel, heel veel plezier gehad! Veel geleerd ook, heel veel wedstrijdjes gezien, waarin iedereen ‘op volgend seizoen’ speelde. Bijna alle zaterdagen mooi weer gehad en dus is de conclusie simpel: ondanks alle beperkingen hebben we er bij Rijnsburgse Boys nog meer uit gehaald, dan er al in zat! Dus! Chapeau aan de organisatie, trainers, begeleiders, scheidsrechters en natuurlijk alle spelers/speelsters tot en met 17 jaar van Rijnsburgse Boys. Het was mooi iedereen te zien genieten!
En dan nu dus winterstop. Of beter is waarschijnlijk Coronastop. Stopte dat maar! Dan……. ach dat mijmeren doen we al dagelijks en gaan we dus hier ook niet nog eens doen! We houden ons maar vast aan minister-president Rutte’s woorden: ‘Het komt goed, we zullen het virus gaan verslaan’. Maar in januari 2021 weer uit en thuis échte wedstrijden voetballen zit er niet in. En dus gaan we gewoon op dezelfde voet verder: op zaterdagen onderlinge wedstrijden en/of toernooien spelen. Beginnend op zaterdag 9 januari 2021. En daar staan alweer veel wedstrijden gepland! Op maandag 4 januari 2021 mag er weer getraind worden en tot die tijd is het sportpark hermetisch gesloten! Wil je ook graag een wedstrijd inplannen op zaterdag(en)? Bel of mail met Dick Blom en die zet jullie op de lijst!
Inmiddels zitten wij, als technische commissie van de jeugd, zeker niet stil. Er worden gesprekken gevoerd met de technische commissie van de senioren; wie zijn er rijp om door te schuiven? Wie moeten er door? Wie kan in welk team spelen? Wie zou beter nog een jaar in de jeugd kunnen blijven?
Er wordt gesproken met spelers; hoe vind je het zelf gaan? Wat vind je van de trainer(s)? Wat zouden wij kunnen doen om jou op een (nog) hoger niveau te brengen?
Er worden gesprekken gevoerd met trainers; hoe gaat het? Ontbreekt het je ergens aan? Wat kan er beter? Wat doe je komend seizoen? Wat wil je in dat seizoen?
Wij willen ook leren en dus zijn deze gesprekken heel belangrijk voor alle partijen! Zijn er spelers die (nu al) hogerop moeten trainen en/of spelen? Moeten we juist spelers qua niveau verlagen, omdat het te hoog gegrepen is? Wie kunnen we waarmee prikkelen? Wie heeft er extra uitdagingen nodig? Kortom; veel werk aan de winkel, maar als iedereen zijn beste beentje voor zet……… komt ook dat goed.
En dat het goed komt, zien we wel aan het feit dat (bijna) alle selectietrainers nu al hebben aangegeven heel graag door te willen gaan, in het komende seizoen! Dat zegt genoeg. Dat zegt veel. Zoveel, dat we gerust kunnen stellen dat we, met z’n allen, goed bezig zijn!
Op 10 oktober 2020 is ons hoofd opleidingen Ruben Plu ons helaas ontvallen. Een grote smet op het afgelopen kalenderjaar. Maar hoe mooi was het daarom om, door zijn vrouw Petra, een prachtige gedenkplaat te laten onthullen. En als wij ons allemaal met de mooie tekst daarop gaan bezighouden, komt het meer dan goed!

Rest ons niets meer dan jullie hele fijne feestdagen te wensen. Blijf alsjeblieft gezond. Denk aan jezelf. Denk aan anderen. Hou je aan de opgelegde regels en onthou: Samen zijn wij Rijnsburgse Boys. Samen kunnen wij Corona aan!
Namens de TC Jeugd
Huig den Hollander (voorzitter)
Dick Blom
René Vletter
Jaco Hogewoning
Karly van Duivenvoorde