Bram van Egmond

Talentvolle buitenspeler van Quick kiest voor geel-zwart

Rijnsburgse Boys heeft zich verzekerd van de komst van de talentvolle Delano Asante (19) die zijn jeugdopleiding kreeg bij het Haagse Quick, waar hij sinds vorig seizoen in het eerste elftal staat. Deze zomer stapt hij over naar sportpark Middelmors.

Delano Asante is een jonge buitenspeler die ook op de 10-positie kan spelen. Sinds de F-junioren speelt hij bij het Haagse Quick. Halverwege vorig seizoen werd hij door zijn trainer, Paul van der Zwaan, overgeheveld van de A-junioren naar het eerste elftal, dat in de derde divisie zondag speelt. Dit seizoen startte Delano alle wedstrijden in de basis. Hij scoorde vijf keer en onderscheidt zich door zijn acties, zijn snelheid en zijn goede traptechniek.
Interesse van andere clubs
Hierdoor wekte hij de interesse van diverse andere clubs, waaronder Rijnsburgse Boys. Delano: “Vorig seizoen ben ik al een keer benaderd door Rijnsburg, maar toen werd het nog niet concreet. Afgelopen najaar heb ik gesproken met Gerrit Paauw en de trainer. Daaruit werd duidelijk dat ze me graag wilden hebben en toen was het eigenlijk snel rond, ook omdat het voor mij goed voelde.”
Waarom Rijnsburg? “Ik wil graag zo hoog mogelijk spelen. Als het mogelijk is misschien zelfs wel in het betaalde voetbal. Rijnsburg is een topclub, die meestal wel bovenin meedraait, dus dat is op dit moment de beste optie voor mij. Het totaalplaatje klopt: het gaat er professioneel aan toe en de accommodatie ziet er mooi uit.”
Nieuw avontuur
Na al die jaren Quick op sportpark Nieuw Hanenburg, waar hij vlakbij woont, begint er komende zomer dus een nieuw avontuur voor Delano. “Ik ben blij met mijn contract bij Rijnsburg. Alles is nieuw. Van de selectie ken ik niemand persoonlijk. Alleen Max Hudepohl heb ik zien spelen toen hij nog bij Quick speelde.”
Delano Asante studeert aan het ROC Mondriaan in zijn woonplaats Den Haag, waar hij de mbo-studie sport en bewegen doet. Hij zit in zijn tweede jaar.