outhands

SVZW

 Toen deze rubriek aan het begin van het seizoen ontstond was het voornemen hooguit een A4-tje vol te schrijven over de wedstrijd van het afgelopen weekend. Dus daar houden we ons ook nu aan.

Veel publiciteit is er voor de trainer van de ploeg die een punt tegen Rijnsburgse Boys wist te pakken. Onder de titel `Het Kraaij-effect in optima forma` publiceert Voetbal op Zaterdag een hoofdartikel rondom onze wedstrijd. “Rijnsburgse Boys is zonder twijfel de beste amateurploeg waar ik ooit tegen gespeeld heb” aldus Hans Kraaij na afloop van de wedstrijd. “Rijnsburgse Boys was heer en meester (…) Scheidsrechter De Lima Schepens hielp een handje mee door verdediger Bennie van Noord wel heel gemakkelijk met rood naar de kant te sturen. (…) Oosterlee liep een paar meter verder met de pest in zijn lijf. (…) Een ploeg als Rijnsburgse Boys mag nooit vier doelpunten tegen krijgen.“ En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan – maar er verandert niets, het blijft gewoon 4-4. RTV Oost zag een knap herstel van SVZW tegen de Uien. “Voor de gasten leek er niets aan de hand toen de vlak na rust op 3-0 kwamen door doelpunten van Reinhard Breinburg, Bart Freke en Damiano Schet. Kamphuis deed wat terug, maar door de 4-1 van Winter leek het duel opnieuw beslist. Rijnsburg liet de wedstrijd echter lopen en dus kon de thuisploeg terugkomen in het duel.”

Gerhard van Dijk doet namens het Nederlands Dagblad verslag. “De bezoekers waren op alle fronten de bovenliggende partij. SVZW mocht blij zijn met de 0-2 ruststand, want wat Rijnsburgse Boys op het veld liet zien, was goed, om niet te zeggen uitstekend: vloeiende combinaties, die afgewisseld werden door goed positiespel. (..) Een rode kaart voor verdediger Bennie van Noord van de gasten speelde Kraay en zijn ploeg in de kaart. ‘Je roept het over je af, als de kansen niet benut worden. We waren heer en meester.’” Aldus Niek Oosterlee aan het eind van het artikel in deze krant. Onder de titel “Schokeffect” meldt De Telegraaf dat een uitzichtloze 1-4 achterstand door SVZW omgebogen werd naar een gelijkspel. “ Verlies zonder logica” noemt Koen Nederhof het gelijkspel van de Rijnsburgers in het Leidsch Dagblad. De rode kaart van Bennie van Noord en de blessure van Ronald Breinburg staan centraal in dit artikel. De vleugelverdediger bleef met zijn verrekte hamstring doorstrompelen in plaats van te gaan liggen bij een 3-4 stand. “Ik neem dat mijzelf wel kwalijk” vertelt Breinburg achteraf. Maar het kantelmoment was “de kaart”. De scheidsrechter “de verdediger duwde een doorgebroken speler tegen de grond”, de dader “Ik ging een kopduel aan, dat was niet eens een overtreding. Zelfs de assistent zei dat hij er niets van snapte toen ik er af liep.” en de trainer “Dit was wel heel discutabel” komen aan het woord. Wie er gelijk heeft? Kijk nog maar eens naar de beelden van TV West Sport.

“Senationeel gelijkspel SVZW” meldt De Twentse krant / Tubantia. Naast een keurige beschrijving van het wedstrijdverloop is de krant één van de weinige bronnen die aangeeft waarom Van Noord nou een rode kaart voorgehouden kreeg. “Bennie van Noord mocht vertrekken na een charge op Tanju Sahin.” Op de site van de krant valt tevens een nog een wat langere terugblik te bekijken en te beluisteren. Op Twentesport.com laat Mark Kemna zijn licht over de wedstrijd schijnen. De wedstrijd zelf waardeert hij met een 9. “Dit was een wedstrijd waar alles op en aan zat”.

En laten we deze keer nou eens eindigen met iets waar we mee begonnen. In ElfVoetbal is het wellicht nog het meest duidelijk. Al sinds 2004 is Hans Kraaij jr. actief als voetbaltrainer maar evenals bij FC Lienden heeft hij ook nu een stroman nodig omdat Kraaij niet over de juiste papieren beschikt om een topklasser te trainer. Dat is dus De Kruijff. Niet die Cruijff. Maar zonder de situatie te zwart in te willen zien – het is niet logisch.

PS Volgende week verschijnt deze rubriek éénmalig op dinsdag