IJsbrand van Tilburg

SV Urk – Rijnsburgse Boys 1-7 (0-3) – VERSLAG

Rijnsburg Tankt Vertrouwen Op Tropisch Urk

Met een klinkende zevenklapper heeft Rijnsburgse Boys de oefencampagne afgesloten. SV Urk, debutant in de derde divisie, had weinig in te brengen tegen het gedisciplineerd en gedreven spelende elftal van Henk Wisman. Met drie goals van Jordy Hilterman, twee van Furhgill Zeldenrust en één van Jeroen Spruijt en Delano Asante werd de tropische warmte opgeluisterd met een ware doelpuntenregen. Met een fraaie eretreffer van SV Urk kwam het totaal aantal gescoorde goals op sportpark De Vormt op acht en een 1-7 eindstand op het scorebord. Vol zelfvertrouwen kan Rijnsburgse Boys nu aftellen naar de seizoensopener tegen SVV Scheveningen maar zal natuurlijk ook moeten waken voor overmoed.

Foto: Klaas Ras

Nieuw kunstgrasveld
Terwijl in Rijnsburg het jubilerende Rijnsburgs Bloemencorso door de straten reed, was de spelersbus van Rijnsburgse Boys onderweg naar Urk. Een select gezelschap Rijnsburgse supporters, ze waren deze middag op twee handen te tellen, was de ploeg nagereisd. De afspraak voor deze ongebruikelijke verre oefenwedstrijd was begin dit jaar gemaakt in het Spaanse Torremolinos waar beide ploegen op trainingskamp waren. SV Urk had verteld over het nieuwe kunstgrasveld welke het twaalf jaar oude kunstgrasveld zou gaan vervangen. Als officiële opening van dit nieuwe veld was een oefenduel tegen Rijnsburgse Boys wel een erg mooi affiche. Eenmaal in Urk aangekomen bleek van dit verhaal niet veel te kloppen. Sinds februari namelijk werd het nieuw aangelegde kunstgrasveld al bespeeld. Er is zelfs al een kampioenswedstrijd gespeeld toen op 28 mei Berkum met 2-1 werd verslagen, waarmee SV Urk kampioen in de Hoofdklasse B werd. Een meer dan passende ingebruikname van het veld derhalve…..

Foto: Klaas Ras

Selectie
Trainer Gert Jan Karsten, in de zomer van 2020 overgestapt van HHC Hardenberg naar SV Urk, heeft met louter eigen opgeleide jeugdspelers een unieke selectie. Geen van de spelers wordt betaald – ze betalen zelfs contributie aan de club – en krijgen alleen hun voetbalschoenen vergoed. Het jaarlijkse tripje naar het buitenland voor een trainingskamp wordt hen dan wel door de vele meereizende sponsoren aangeboden. Hoewel er dus niet actief gescout wordt kan het wel voorkomen dat een speler zichzelf aanmeldt bij de club. Zo ook keeper Richard Strijker die vier seizoenen geleden overkwam van Drachtster Boys. De oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys was net een minuut bezig of hij had de bal al uit het net kunnen vissen, ware het niet dat Jordy Hilterman in kansrijke positie over kopte. Vijf minuten later onderscheidde de doelman zich door de naar hem toe lopende Jeroen Spruijt, na een dieptepass van Rob Overvliet over de as van het veld, het scoren te beletten.

Foto: Klaas Ras

Uitstel van executie
Het bleek allemaal uitstel van executie. Na een schot voorlangs van de ditmaal als linksback opgestelde Bram de Bruin, kreeg Rijnsburgse Boys twee corners te nemen. Uit de tweede wist Jordy Hilterman, na een inzet van Jeroen Spruijt, de eerste treffer te scoren. Binnen de minuut leek SV Urk de achterstand gelijk te trekken maar een sublieme redding van Wesley Zonneveld met de voet, voorkwam dat Johannes Schrijver kon scoren. Direct na de drinkpauze verdubbelde Jeroen Spruijt de voorsprong na een snel genomen vrije trap van Jeffrey Jongeneelen. Het prima combinerende Rijnsburgse Boys had zeven minuten nodig om de derde treffer te verzilveren. Nadat Furhgill Zeldenrust zijn inzet tot corner gepromoveerd zag worden was het vervolgens opnieuw Jordy Hilterman, na voorbereidend werk van Jeroen Spruijt en Jeffrey Jongeneelen, die raak wist te schieten. Drie Rijnsburgse treffers derhalve, voortkomend uit een standaardsituatie; een behoorlijk foeterende Gert Jan Karsten ging met een behoorlijk zuur gezicht de rust in.

Foto: Klaas Ras

Effectief
Tien minuten na de rust ging de centrale verdediger van SV Urk de fout in door de bal veel te kort terug te spelen op zijn keeper. Furhgill Zeldenrust was er als de kippen bij en scoorde de 0-4. Een minuut later was doelman Strijker wel alert toen hij een harde inzet van Jeffrey Jongeneelen tot corner tikte. Maar ja, een standaardsituatie was deze middag dodelijk effectief voor Rijnsburgse Boys. De volkomen vrijstaande Jordy Hilterman tikte van dichtbij de 0-5 binnen. Na een drievoudige Rijnsburgse wissel wist SV Urk direct te profiteren van de nieuwe Rijnsburgse organisatie. Een scherpe voorzet van Lucas Schraal werd op fraaie wijze door Andreas Gnodde achter Wesley Zonneveld gekopt. De luidruchtige aanwezige jeugdige supporters van SV Urk konden eindelijk flink juichen. Het Rijnsburgse antwoord bleef niet lang uit: Furhgill Zeldenrust scoorde op aangeven van Jeroen Spruijt de 1-6. Opnieuw na een drievoudige Rijnsburgse wissel bleek de ploeg toch weer kwetsbaar. Het is dat Andreas Gnodde in het zijnet schiet maar de 2-6 had zomaar kunnen vallen. Twee Rijnsburgse wissels zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de definitieve uitslag. Na een voorzet van Gilbrano Plet is het als eerste Anthony van Dongen die zijn inzet gekeerd zag worden door Richard Strijker. Vervolgens is het Delano Asante die wel trefzeker is: 1-7.
Na afloop bleek SV Urk een meer dan voortreffelijk gastheer te zijn voor de Rijnsburgse gasten. Met een uitgebreid buffet kon de overwinning gevierd worden. En die smaakte zeker naar meer…..

Scoreverloop:
17: Jordy Hilterman: 0-1
28: Jeroen Spruijt: 0-2
35: Jordy Hilterman: 0-3
55: Furhgill Zeldenrust: 0-4
57: Jordy Hilterman: 0-5
65: Andreas Gnodde: 1-5
66: Furhgill Zeldenrust: 1-6
81: Delano Asante: 1-7
Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Daan Walraven, Rob Overvliet (76: Jordy Strooker), Dennis van der Plas, Bram de Bruin (46: Rob Zandbergen (84: Rob Overvliet)), Jordy Hilterman (62: Roderick Gielisse), Bram Ros (62: Marc Magan), Jeroen Spruijt (71: Nino Klaver), Jeffrey Jongeneelen (62: Delano Asante), Dani van der Moot (71: Gilbrano Plet) en Furhgill Zeldenrust (71: Anthony van Dongen).