outhands

Supportersverslag kampioenswedstrijd

Het was zo ver, de dag waarop het moest gebeuren. Na 16 jaar wachten was er dan eindelijk een kampioenswedstrijd met Rijnsburg in de hoofdrol. De voorverkoop beloofde al een geel/zwarte invasie op sportpark Ter Specke in Lisse, en dat werd het ook.

Terwijl bij Lisse de boel behangen werd met geel/blauwe ballonnen stonden bij Sportpark Middelmors de bussen klaar voor vertrek. Stewards leidden alles in goede banen en het konvooi kon vertrekken.

Nou is het naar Lisse geen wereldreis, maar toch net genoeg om de sfeer er goed in te krijgen. In de bus, althans de bus waar ik in zat, werd voor de zekerheid het clublied nog maar een paar keertjes gedraaid.

Ikzelf had het idee dat de geelzwarten op sportpark Ter Specke de overhand hadden. Ik hoorde weinig geluid uit de Lissenaren, maar dat kan komen omdat het bij ons een verschrikkelijke klereherrie was. Wel moet ik complimenten geven over hoe Lisse de boel had aangekleed !!

Ik zal het maar eerlijk zeggen, toen na 90 minuten spelen nog steeds de 0-0 op het scorebord stond, ging mijn hoofdje hangen. Ik had het opgegeven. Tot opeens……uit het niets…..Martijn Gootjes. 0-1 ! Er ontplofte een bom achter het doel van FC Lisse en de blessuretijd die me eerst niet lang genoeg kon duren moest NU over zijn. Affluiten die wedstrijd….nokke scheids!!

Na een nog heel gevaarlijk vrije trap op de lat bij Tim Orlowski, gaf de scheids de pijp aan Maarten en kon de bestorming beginnen. Alles wat geel/zwart dook het veld op om het feest te vieren spelers en medesupporters.

De kampioensshirts werden uitgedeeld. Interviews werden afgenomen. Spelers werden op schouders gedragen. 16 jaar is lang, heel lang !

Na een rondrit door uienland kwamen, de in Rijnsburg onsterfelijk geworden, spelers aan bij het gemeentehuis. Ik vraag me af of de spelers zoiets van te voren hadden verwacht. Jong en oud was op het plein verzameld en maakte er met zijn allen één groot feest van.

Zoals ik al zei, 16 jaar is lang !