Bram van Egmond

Succesvolle start van de Zwaluwen Jeugdbekertoernooien bij Rijnsburgse Boys

zwaluwenactie
Afgelopen zaterdag vond de officiële start van de Zwaluwen Jeugdbekertoernooien KNVB West II bij onze vereniging plaats.
Wij kunnen terugkijken op een geslaagde dag! De jeugdteams die om 08.30 uur moesten beginnen (en ook de jeugdteams van de bezoekende verenigingen) waren uitgenodigd om bij de officiële opening aanwezig te zijn.
Tijdens die opening werd nog eens het bijzondere van de Zwaluwen Jeugdbekertoernooien belicht. In actie komen voor leeftijdsgenootjes die vanwege een spierziekte of vanwege een andere lichamelijke beperking niet lekker kunnen voetballen (we spreken over 30.000 kinderen) Ook Rijnsburgse Boys heeft voor deze mooie Actie ook dit jaar alle jeugdteams ingeschreven bij de KNVB. Landelijk zijn in ruim 330.000 jeugdvoetballers (meisjes/ jongens) actief voor de Zwaluwen Jeugd Actie. Met de opbrengst van al die jeugdteams wordt een mooi bedrag bijeen gevoetbald die vervolgens voor een deel wordt overhandigd aan het Prinses Beatrix Spierfonds (PBS) en Spieren voor Spieren (SvS) voor onderzoek naar spierziekte bij kinderen. En dat al gedurende 57 jaar! Er is al veel voortgang geboekt bij onderzoek naar spierziekten, maar het streven van PBS blijft om op enig moment alle spierziekten de wereld uit te helpen.
IMGL0410
Wij zijn er trots op dat Rijnsburgse Boys gastheer mocht zijn van deze officiële start van de Zwaluwen Jeugdbekertoernooi van de KNVB West II. Met het hijsen van de vlag Zwaluwen Jeugd Actie door Ariea van Zuylen, werd formeel het startschot gegeven. Ad Hendriksen kon namens onze vereniging een ‘echte’ Zwaluwen Jeugd Actie taart aan de vertegenwoordiger van de Actie overhandigen.
Alle spelers / speelsters van de thuisspelende teams (ochtendprogramma) ontvingen na afloop van hun wedstrijd een op naam gestelde oorkonde van de Zwaluwen Jeugd Actie als blijvende herinnering van hun deelname aan deze mooie Actie.
Het was in alle opzichten een zonnige zaterdag! Dank aan de vrijwilligers voor de ondersteuning en medewerking die deze dag tot hun succes hebben gemaakt. Maar vooral ook aan al die jeugdleden die hebben gevoetbald voor het goede doel!
En dat wij bij de komende bekerwedstrijden ook nog willen terugdenken aan de achterliggende boodschap van de Zwaluwen Jeugd Actie ‘in actie voor kinderen met een spierziekte’

Invalid Displayed Gallery


Arthur Paulides (ook niet onbekend bij onze vereniging) nam om 08.15 uur het woord en vertelde waarvoor de jeugdleden deze dag voetbalden.