Bram van Egmond

Strooker en Tillema twee jaar langer bij Rijnsburg

Jordy Strooker en Joël Tillema hebben dinsdag 31 oktober hun contract bij Rijnsburgse Boys met twee jaar verlengd. Dit betekent dat de beide Hagenaars Rijnsburg tot medio 2020 trouw blijven. Met de ondertekening van deze contracten liggen nu tien spelers van de A-selectie vast.

Jordy Strooker
Jordy Strooker (26) is aan zijn vierde seizoen bij Rijnsburg bezig. Hij kwam in de zomer van 2016 over van Spakenburg, waar hij twee seizoenen actief was. Voor zijn periode bij de Spakenburgers speelde Jordy ook al twee seizoenen in het geelzwart. Daarvoor was de verdediger actief voor Jong ADO Den Haag, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. DSO (Zoetermeer) was zijn eerste club.
“We hebben niet lang onderhandeld ondanks interesse van andere clubs,” reageert Jordy op zijn contractverlenging. “Rijnsburg is een mooie club, waar alles goed geregeld is. Ik ken er iedereen, dus de keus was niet moeilijk, ook omdat het in de buurt is en omdat we een goede groep hebben.” Wat verder een rol speelde voor Jordy is dat geelzwart de ambitie heeft om mee te willen doen om de bovenste plaatsen. “Dit seizoen zijn we wat moeilijk begonnen vanwege het inpassen van nieuwe spelers en de promotie naar een hoger niveau, maar meedoen om de prijzen hoort bij een club als Rijnsburg.”  
Joël Tillema
Ook Joël Tillema (28 jaar) speelde voordat hij in de zomer van 2015 naar Rijnsburg kwam, bij Spakenburg. Hij is inmiddels aan zijn derde seizoen op Middelmors bezig. Voor Spakenburg speelde de in Den Haag woonachtige voetballer voor Scheveningen, ADO Den Haag, Ajax en RVC. In het geelzwarte shirt heeft Joël zich ontwikkeld van rechtervleugelverdediger tot veel scorende middenvelder. Vorig seizoen in de derde divisie maakte hij zeventien treffers. Dit seizoen staat de teller alweer op zeven goals in negen competitiewedstrijden.
“Ik ben heel tevreden met mijn contractverlenging,” reageert Joël Tillema. “Uit het nieuwe contract spreekt veel waardering en veel vertrouwen. Beiden wilden we door. Ik heb het naar mijn zin en de club wilde me graag houden. Daardoor waren we er vrij snel uit.”
Tien doorlopende contracten
Vorige week tekende Jayson Halman, net als Jordy Strooker en Joël Tillema, al een nieuw tweejarig contract. Aanvoerder Wesley Goeman, Roderick Gielisse, Jeffrey Jongeneelen, Max Hudepohl, Giovialli Serbony, Maikey Parami en Virgil Deen hebben een doorlopend contract, allen tot medio 2019.