Henk Hogewoning

Stijn Driebergen ook volgend seizoen keeper op Middelmors

De optie in het contract van Stijn Driebergen is gelicht. Dat betekent dat de 22-jarige Rijnsburgse doelman ook volgend seizoen deel uitmaakt van de A-selectie, zijn vijfde jaar alweer in het geel-zwarte keurkorps.

“Zowel keeperstrainer Hans Schot als Gerrit Paauw wilde graag dat ik blijf”, zegt Stijn Driebergen over zijn langere verblijf op Middelmors. “Zelf had ik wel enige twijfel, maar na een gesprek met de nieuwe trainer, Martijn Lagendijk, heb ik besloten te blijven. Ik wil graag in een eerste elftal spelen en er waren ook wel contacten met clubs op een lager niveau waar ik terecht kon, maar ik ben nog maar net 22, dus het zou zonde zijn als ik niet voor mijn kansen bij Rijnsburg ga.”

Gegroeid qua ontwikkeling
“Van diverse kanten hoor ik dat ik ben gegroeid het afgelopen seizoen”, vervolgt Stijn. “Aan de bal ben ik rustiger geworden. Ik doe geen gekke dingen en ben daardoor betrouwbaarder en constanter geworden. Wat mijn ontwikkeling betreft lig ik dus op schema.”

Bij de beste twee keepers
Stijn: “Mijn doel is om bij de twee beste keepers van de A-selectie te komen en uiteindelijk eerste doelman te worden bij Rijnsburgse Boys. Volgend seizoen ga ik dus gewoon verder onder leiding van Hans Schot, die ik al mijn halve voetballeven ken, en met de nieuwe keeperstrainer, Tim Orlowski, waar ik ook veel van kan leren.”

Afgelopen seizoenen
Stijn speelt al vrijwel zijn hele voetballeven bij Rijnsburgse Boys, afgezien van twee seizoenen bij eerst Quick Boys JO17 en daarna Sparta Rotterdam JO17. Op 17-jarige leeftijd keerde hij terug bij Rijnsburg, waar hij vrijwel direct werd opgenomen in de A-selectie. De afgelopen jaren keepte hij in het tweede elftal. Sinds de winterstop staat hij onder de lat bij Rijnsburgse Boys Onder 23 in de vierde divisie, met welk team hij dit seizoen hoopt te promoveren naar de derde divisie.