Henk Hogewoning

Stijn Driebergen gaat op zoek naar nieuwe club

Keeper Stijn Driebergen verlaat na dit seizoen Rijnsburgse Boys, de club waar hij vrijwel zijn hele voetballeven onder de lat stond. Omdat er op dit moment geen zicht is op een plek als eerste of tweede keeper, heeft de 22-jarige doelman besloten om uit te kijken naar een nieuwe club.

“Toen ik vorig seizoen mijn contract verlengde, had ik als doelstelling om minimaal tweede doelman te worden. Maar dat is met Wesley Zonneveld en Guus Zuidema voor me helaas niet gelukt. Naar mijn gevoel ben ik wel klaar voor die volgende stap. Dat wordt ook bevestigd door meerdere mensen om me heen, onder anderen door keeperstrainer Hans Schot. Ik heb me goed ontwikkeld de afgelopen seizoenen en ik denk dat ik het nu aankan, maar die kans komt niet. Toen dat duidelijk werd, was de keus om te vertrekken niet moeilijk meer, al ben ik natuurlijk wel teleurgesteld. Ik heb hier toch bijna mijn hele leven gekeept.”

Eerste doelman worden
Stijn Driebergen hoopt voor volgend seizoen op een club op een zo hoog mogelijk niveau waar hij de kans krijgt om als eerste doelman in het team te komen en minimaal de concurrentiestrijd aan te gaan om een plek onder de lat.

Stijn: “Waar dat is, weet ik niet. Er zijn nog geen contacten. Toen ik vorig seizoen nog niet had bijgetekend, was er wel wat interesse, maar of die clubs nog steeds geïnteresseerd zijn, weet ik niet. Bij mijn nieuwe club hoop ik me verder te ontwikkelen tot een ervaren eerste doelman. Positief is dat Hans Schot heeft toegezegd dat hij me zal helpen met zoeken. Daar ben ik heel blij mee, want Hans heeft veel contacten in de voetbalwereld.”

Loopbaan
Stijn Driebergen maakt voor het vijfde achtereenvolgende seizoen deel uit van de A-selectie van Rijnsburgse Boys. De talentvolle keeper werd als 17-jarige vervroegd aan de selectie toegevoegd na een uitstapje van twee jaar bij respectievelijk Sparta Onder 17 en Quick Boys Onder 17.

De afgelopen jaren keepte hij vooral in het tweede elftal en sinds vorig seizoen in Onder 23. Met dit team hoopt hij in de voorjaarscompetitie te promoveren naar de tweede divisie voor Onder 23-elftallen.