outhands

Steun Johan Maris met zijn fietstocht naar RBB – SVZW

 Op zaterdag 5 mei komt SVZW naar Rijnsburg, dat is voor de supporters van de club een hele reis per auto of bus. Maar oud 1e elftal speler van SVZW Johan Maris gaat de reis per fiets ondernemen. Hij doet dit voor een goed doel. Natuurlijk willen wij als Rijnsburgse Boys ook aandacht geven aan deze actie en Johan op een leuke manier ontvangen op ons sportpark.

Hieronder het artikel wat op de website van SVZW staat:

Zaterdag 5 mei ga ik op de racefiets naar de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys.  Bijna 175 km op de fiets, hopelijk zonder al te veel tegenwind, van het oosten naar het westen van ons land. Om onze jongens te steunen in hun strijd voor handhaving in de topklasse. En op mijn beurt  vraag ik jullie ook om steun!

En wel om financiële steun, want ik wil proberen om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de Stichting Join4energy. Deze stichting zet zich in om geld binnen te halen voor onderzoek naar kinderen met energiestofwisselingsziekten. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van een medicijn. Doordat er nog  geen medicijn is overlijdt 70% van deze kinderen voor hun 18e jaar. In Nederland worden per week 1 a 2 kinderen geboren met deze ziekte. Een energiestofwisselingsziekte houdt simpel gezegd in, dat de patiëntjes een defecte batterij hebben; hij laadt heel langzaam op, is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met afvalstoffen. Gewoon spelen of sporten is voor deze kinderen niet vanzelfsprekend.

 Als  sporter in hart en nieren vind ik dat ook deze kinderen recht hebben op energie om een normaal leven te kunnen leven met spel en sport . Deze kinderen moet we weer een toekomst geven.  En dit kan alleen door  zoveel mogelijk geld binnen te halen voor een medicijn tegen deze slopende ziekte.

Daarvoor vraag ik jullie hulp en financiële steun. Om mij te sponsoren voor mijn fietstocht op zaterdag  5 mei naar Rijnsburgse Boys. Natuurlijk voor onze eigen jongens, maar zeer zeker ook voor deze kinderen.

En als vader van 3 gezonde dochters  voel ik mij erg aangesproken  door de volgende spreuk (motto): “ zijn je kinderen gezond, dan heb je vele wensen. Zijn je kinderen ziek… dan heb je er maar 1 ”.

Als jij je ook kunt vinden in deze stelling en mij wilt ondersteunen met dit initiatief, dan kun je dat doen door een sponsorbijdrage geven via de volgende website: www.join4energy.nl. En dan naar sponsor uw held en mijn ‘Johan Maris.