outhands

Statistieken eerste seizoenshelft

Nu het eerste gedeelte van de competitie er op zit, is het tijd om terug te blikken op de verrichtingen van het eerste elftal. Zo is er gekeken naar speelminuten, voor- en tegendoelpunten, doelpuntenmakers en gele kaarten. Ook wordt duidelijk dat Rijnsburg op het eigen sportpark Middelmors niet te verslaan is.

Meeste minuten voor Groot en Kolder
Dennis Groot en Raymond Kolder hebben nog geen minuut gemist van de competitie. In de 15 gespeelde wedstrijden van Rijnsburgse Boys stonden zij alle 1350 minuten in het veld. Erwin van der Lugt, Bryan Simons en Joost Kuhlmann zijn ook steevast van de partij. Trainer Ted Verdonkschot maakte voor de winterstop gebruik van 19 spelers. Hieronder een overzicht van de minuten die zij tot dusverre speelden, uitgaande van 90 minuten per
wedstrijd.

  minuten – speler
1350 – Dennis Groot
1350 -Raymond Kolder
1325 – Erwin van der Lugt
1298 – Bryan Simons
1285 – Joost Kuhlmann
1116 – Bart Freke
1033 – Djuric Ascension
931 – Frank Zinhagel
900 – Tim Orlowski
789 – Frank Aboikoni
687 – Justin Stuy
667 – Danny van der Vijver
657 – Joes Blakborn
450 – Arjan van Heusden
303 – Peter Freke
301 – Tesso de Munck
219 – Martijn Gootjes
85 – Jaap Jan Zandbergen
35 – Bartjan Onderwaater

 Rijnsburg soberder, maar meer punten
De voor dit seizoen gedane voorspelling van trainer Ted Verdonkschot dat de wedstrijden van Rijnsburgse Boys minder spectaculair zouden verlopen dan vorig seizoen, komt voorlopig uit. Het eerste elftal kwam in 15 wedstrijden 28 keer tot scoren, tegen 38 doelpunten na evenveel wedstrijden vorig seizoen. Rijnsburg kreeg daarentegen ook minder doelpunten tegen. Het elftal kreeg tot dusverre 16 keer een tegendoelpunt te verwerken, tegen 23 vorig seizoen voor de winterstop. Het gaat uiteindelijk om de punten en daarvan hebben de Boys er 6 meer dan vorig seizoen na 15 wedstrijden. Topscorer van vorig seizoen Frank Zinhagel gaat ook nu aan kop van de topscorerslijst. Opvallend is de tweede plek die middenvelder / verdediger Bart Freke inneemt
met vijf doelpunten. Hieronder een overzicht van de doelpuntenmakers van Rijnsburgse Boys:

Topscorers
9 – Frank Zinhagel
5 – Bart Freke
3 – Djuric Ascension
3 – Martijn Gootjes
3 – Joost Kuhlmann
2 – Danny van der Vijver
1 – Frank Aboikoni
1 – Jaap Jan Zandbergen
1 – tegenstander

Weinig gele kaarten voor de Boys
Het eerste elftal van Rijnsburgse Boys heeft zich een gedisciplineerde ploeg getoond in het eerste gedeelte van de competitie. In 15 wedstrijden haalden de spelers in totaal slechts 16 gele kaarten. Joost Kuhlmann heeft de meeste kaarten verzameld. De hardwerkende spits kreeg al vier gele kaarten, waarvan twee in de thuiswedstrijd tegen ARC, waardoor hij (onterecht) van het veld moest. Ook Bryan Simons kreeg, in de uitwedstrijd tegen Ter Leede, twee keer geel en dus rood.

 Aantal gele kaarten – speler
4 – Joost Kuhlmann
3 – Dennis Groot
2 – Bart Freke
2 – Bryan Simons
1 – Joes Blakborn
1 – Peter Freke
1 – Raymond Kolder
1 – Tim Orlowski
1 – Frank Zinhagel

Rijnsburg thuis ongeslagen
Rijnsburgse Boys doet het dit seizoen in thuiswedstrijden erg goed. Van de acht wedstrijden op sportpark Middelmors werden er zes gewonnen en twee gelijk gespeeld (tegen Katwijk en Ajax). Zodoende haalden de Boys in acht thuiswedstrijden maar liefst 20 punten. In uitwedstrijden gaat het tot nu toe iets minder goed. Drie keer was er winst, één keer werd er gelijk gespeeld en drie keer werd verloren, met 10 punten uit zeven wedstrijden als resultaat. Al met al voldoende om als koploper de winterstop in te gaan.

Door: Kees van Delft
Foto’s: Hans Oudwater en Hans Heemskerk