Henk Hogewoning

‘Spook krijgt visite’ levert 3.500 euro op

In januari bracht Rijnsburgse Boys-supporter Loes Spruijt-van der Meer en illustratrice Willemijn Stout-Bolier het kinderboekje ‘Spook krijgt visite’ uit. De opbrengst van het boekje, in totaal 3.500 euro, was bestemd voor twee goede doelen. Veel geel-zwarte aanhangers leverden hier hun bijdrage aan.

De opbrengst ging naar twee doelen: de Stichting Avavieren, die vakantie vieren voor mensen met een handicap of een dagje uit voor mensen met een beperking mogelijk maakt, en een stichting die zich inzet voor de opvang van dieren.

Voor en na de wedstrijd Rijnsburgse Boys – AFC, in februari, verkocht Loes in de kantine en in het sponsorhome het boekje aan veel Rijnsburgse Boys-supporters. Ook spelers van Rijnsburgse Boys 1 kochten een exemplaar. Niet alleen de verkoop bij Rijnsburgse Boys maar ook online en in de winkels liep geweldig, waardoor Loes en Willemijn twee cheques met een mooi bedrag konden overhandigen.

Reactie Loes

Loes: “De aanvragen online kwamen in rap tempo binnen en ook in de winkel vlogen de boekjes over de toonbank. Bij Rijnsburgse Boys lukte het ook om de nodige boekjes te verkopen. Veel eerder dan gedacht hebben we alle 600 boeken verkocht. ‘Spook krijgt visite’ hebben we niet alleen verkocht aan mensen in onze omgeving, maar ook ver daar buiten. Het boekje wordt nu gelezen door kinderen in Nederland, Zuid-Afrika, Egypte en Spanje.”

“Naast de opbrengst door de verkoop van het boekje, hebben we ook verschillende donaties ontvangen. In totaal hebben we een bedrag van 3.500 euro bij elkaar gekregen. Dit hadden we natuurlijk niet verwacht.”

Tweede deel in voorbereiding
Willemijn: “We hebben zoveel leuke reacties gekregen op het eerste boekje dat we inmiddels begonnen zijn aan een tweede boekje waarin Spook en Lot weer avonturen beleven. We hopen dat dit boekje aan het eind van het jaar in de boekhandel ligt. Natuurlijk zullen we ons boekje dan ook weer bij Rijnsburgse Boys verkopen en ook dan gaat de opbrengst weer naar het goede doel.”

Overhandiging cheque
Afgelopen woensdag overhandigden Loes en Willemijn een cheque ter waarde van 1.750 euro aan een vertegenwoordiger van de Stichting Avavieren en een cheque met eenzelfde bedrag aan twee vertegenwoordigers van de dierenopvang.