Bram van Egmond

Sponsor uitgelicht: Nomade Beach House in Noordwijk

Sjoerd Hoogervorst maakte in het verleden deel uit van de A-selectie van Noordwijk. Maar met zijn strandpaviljoen achter de Noordwijkse boulevard, Nomade Beach House, is hij behalve van de businessclub van VV Noordwijk ook al jaren lid van de Rijnsburgse businessclub. Vijf vragen aan de Noordwijkse ondernemer.

Hoe ben je in Rijnsburg terechtgekomen?
“Mijn vader is Henk Hoogervorst, voorzitter van vv Noordwijk en daarvoor voorzitter van de Noordwijkse businessclub. Hij heeft een goed contact met Cees Driebergen. We vinden het belangrijk om maatschappelijk bezig te zijn en weten hoe belangrijk sponsoring is. Vandaar dat we meer voetbalclubs steunen, behalve Noordwijk ook SJC, VVSB en Rijnsburgse Boys. Dat we voor Rijnsburg hebben gekozen en niet voor bijvoorbeeld Katwijk of Quick Boys heeft te maken met het feit dat we meer gevoel hebben bij Rijnsburg. Het is een mooie club met een cultuur die bij ons past.”

Welke zaken hebben jullie allemaal?
“In het verleden hadden we zes restaurants en hotels, waaronder Heeren van Noortwyck, waarmee wij nog een periode shirtsponsor van Rijnsburg zijn geweest. Tegenwoordig hebben we drie zaken: Prominent Inn Hotel met beneden restaurant Blauwe Gans, een Thais restaurant dat Yan heet, en dus Nomade Beach House dat voorheen Blu Beach heette, een naam die veel mensen nog wel kennen. Nomade Beach House heeft een terras met plek voor 250 mensen, een restaurant met 120 plaatsen en een aparte zaal voor feesten en partijen waar nog eens 120 bezoekers in kunnen. Het concept is nieuw: we willen mensen die bij ons komen het gevoel geven dat ze helemaal weg zijn uit de dagelijkse hectiek. Ze moeten zich bij ons thuis voelen door een sfeer van relaxte gastvrijheid.”

Hoe gaat het met het bedrijf in coronatijd?
“Net als voor iedereen in de horeca is het een zware tijd. We bezorgen maaltijden en we hebben afhaalloketten, maar het houdt niet over. Gelukkig hebben we een goede zomer gedraaid, waarin veel toeristen maar ook lokale gasten Noordwijk herontdekt hebben. Doordat we een familiebedrijf zijn dat al langere tijd bestaat, kunnen we het gelukkig nog wel even volhouden. We gaan nu vol voor komende zomer en dan maar hopen dat we in oktober, wanneer iedereen is geprikt, terug kunnen naar normaal.”

Heb je wel eens tijd om wedstrijden van Rijnsburgse Boys te bezoeken?
“Dat is lastig vanwege het werk en omdat ik zelf voetbal in een vriendenteam bij Noordwijk. En als ik wel kan, kies ik meestal voor een wedstrijd van Noordwijk. Ik kom een- of tweemaal per jaar bij Rijnsburg, vaak bij derby’s. Een wedstrijd die ik me herinner, was in de tijd dat ik zelf bij de A-selectie zat. Als reservespeler heb ik toen een keer met Noordwijk bij Rijnsburg gespeeld. Dat was in de tijd dat Joost Kuhlmann nog bij Rijnsburgse Boys speelde. We verloren, ik geloof met 3-2, maar ’s avonds was het wel heel gezellig in de Lat, een inmiddels gesloten café waar in die tijd veel voetballers kwamen.”
De vragen zijn op. Zijn we nog iets vergeten?
“Dankzij het lidmaatschap van de Rijnsburgse businessclub zijn er regelmatig feesten en partijen bij ons. De businessclub is weleens te gast bij ons, maar ook individuele Rijnsburgse Boys sponsors komen bij ons voor feesten, diners of vergaderingen. Dat is een mooie spin-off van onze sponsoring.”
Zie voor meer informatie: www.nomadebeachhouse.nl