Bram van Egmond

Sponsor uitgelicht: Drukkerij De Bink

Met 138 jaar is Drukkerij De Bink uit Leiden qua leeftijd een van de oudste sponsoren van Rijnsburgse Boys. Een jaar of vijf geleden trad het bedrijf, dat in 2007 hofleverancier werd, toe tot de businessclub. Een interview met accountmanager Perry Veilbrief, trouw bezoeker van de thuiswedstrijden samen met zijn collega Zeger van der Plas.

Hoe komt een Leids bedrijf bij Rijnsburgse Boys terecht?
“Al een jaar of twaalf kom ik bij Rijnsburgse Boys. Via relaties en bekenden uit Rijpwetering, onder andere via mijn dorpsgenoot Joop Straathof van collega-sponsor Straathof Montage, was ik al af en toe te gast in de businessclub. Dus ik wist al dat alles er fantastisch geregeld is. Via Ad Hendriksen was er ook een lijntje met de businessclub van ZZ Leiden. Een jaar of zes geleden tijdens een sloepentocht van ondernemersvereniging BV Leiden kwamen collega Zeger van der Plas en ik Cees Driebergen tegen. Ik heb ze aan elkaar voorgesteld, waarna Cees vroeg of hij eens kon komen praten over een sponsorschap. Van het een kwam het ander. Sindsdien zijn we bij elke thuiswedstrijd aanwezig. Regelmatig zijn we ook mee geweest op trainingskamp. Zoiets versterkt de band nog meer. We zijn ook wel door andere clubs gevraagd, maar daarvoor hebben we geen tijd. Bovendien zijn we loyaal aan onze relaties.”
 
Wat gaf de doorslag om ja te zeggen tegen Rijnsburg?
“Het is goed voor je netwerk, en van de gesprekken met andere ondernemers krijg je veel energie. Het is heel gezellig en ontspannen en nooit opdringerig. Vanaf dag één worden we goed ontvangen en meteen hadden we met iedereen een goed contact. Ik weet nog dat assistent-trainer Dick Heemskerk naar me toekwam. Hij wist nog dat hij met Rijnsburgse Boys een keer tegen SV ROAC had gespeeld, de club waar ik vijftien jaar in het eerste stond.”
Wat heb je met ROAC?
“Daar heb ik in de loop van de jaren (bijna 40 jaar al) allerlei taken vervuld, van barmedewerker, trainer, leider en scheidsrechter tot nu wedstrijdsecretaris en consul. Samen met Joop Straathof zit ik in de technische commissie die uit vijf leden bestaat. We spelen op zondag in de eerste klasse, voor een dorpsclubje een hele prestatie. Het clubhuis heeft op zondag een heel belangrijke sociale functie.”
Welke wedstrijd van Rijnsburg is je het meest bijgebleven?
“De 7-1 winst tegen Quick Boys met drie doelpunten van Joël Tillema. Als supporter van Rijnsburgse Boys is het geweldig dat een wedstrijd zo verloopt. In negatief opzicht is de thuiswedstrijd tegen Katwijk me bijgebleven met die vechtpartijen. Het is heel erg jammer dat een paar relschoppers dat kunnen veroorzaken.”
Hoe ziet je zaterdag eruit nu corona voetballen onmogelijk maakt?
“Sinds dat er beperkt toegang is tot de thuiswedstrijden, ben ik op zaterdag bij ROAC. Maar ik volg alles via Twitter. Ook kijk ik de samenvattingen op FOX Sports. Ik vind dat Rijnsburg het hartstikke goed doet en een goede selectie heeft. De top van de tweede divisie moet haalbaar zijn en het zou lekker zijn als we eens een paar ronden KNVB-beker overleven. De club handelt ook slagvaardig door nu al spelers vast te leggen.”

Hoe gaan de zaken in coronatijd?
“Het is een lastige tijd. De persen draaien wel door, maar er is ook werk weggevallen, onder andere bij klanten als musea, evenementenorganisaties en scholen, bijvoorbeeld brochures voor open dagen. Daar staat tegenover dat we nu andere producten leveren, zoals bedrukte schermen, dispensers, mondkapjes, banners en bewegwijzering voor vloeren. Met onze 138 jaar stellen we alles in het werk om de coronacrisis te overleven.”
Tot slot: kun je De Bink in enkele woorden omschrijven?
“We zijn niet alleen een gespecialiseerd drukkersbedrijf maar hebben ons ontwikkeld tot een bedrijf dat adviseert over communicatie, ook online. We doen dus meer dan alleen drukwerk. We werken niet alleen regionaal maar ook landelijk. Via ons dochterbedrijf OBT (Opmeer Bink Tenders) doen we mee aan Europese aanbestedingen. Daardoor werken we ook voor landelijke organisaties als de AFM, De Nederlandsche Bank, universiteiten en musea. Uiteraard is iedereen met welke opdracht dan ook meer dan welkom. We hebben ook Rijnsburgse klanten, maar er staan er een paar op mijn wensenlijstje die ik graag zou willen ontmoeten en ontzorgen. Ik kom graag altijd geheel vrijblijvend langs om over onze diverse mogelijkheden te sparren.”