Maryléne Hogewoning

Sparta Nijkerk-spits Mark van der Weijden kiest voor Rijnsburgse Boys

De 27-jarige spits Mark van der Weijden is de derde nieuwe speler die Rijnsburgse Boys aantrekt voor volgend seizoen. Van der Weijden zet zijn handtekening onder een contract van een jaar met een optie voor nog een seizoen. 

“Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om deze overstap te maken”, reageert Mark op zijn keuze voor Rijnsburgse Boys. “Mijn contract bij Sparta Nijkerk liep nog door tot 2025, dus ik had eigenlijk verwacht om daar nog wel even te blijven spelen. Maar toen klopte Rijnsburgse Boys aan. Ik werd gebeld door Hein Leliveld of ik een keertje wilde komen praten met hem en Gerrit Paauw. Dat heb ik gedaan en dat gesprek was eigenlijk zo goed dat mijn visie is veranderd en ik uiteindelijk voor Rijnsburgse Boys heb gekozen.”

Op gesprek
Het is niet de eerste keer dat Mark is benaderd door Rijnsburgse Boys. “Nee, klopt, vorig seizoen wilde Gerrit Paauw al een keer een gesprek met mij aangaan. Dat heb ik toen geweigerd, omdat ik al mondeling ‘ja’ had gezegd tegen een contract bij Sparta Nijkerk. Dat was uiteindelijk mijn motivatie om nu wel het gesprek aan te gaan.”

Plusjes en minnetjes
Mark: “Ik heb nog wel even over de beslissing getwijfeld. Maar als ik de plusjes en minnetjes tegen elkaar afweeg dan ga ik er uiteindelijk alleen maar op vooruit. Bijvoorbeeld ook qua reistijd. Ik hoef vanuit mijn woonplaats Langeraar naar Rijnsburgse Boys veel minder lang te rijden. Dat is bijvoorbeeld ook voor mijn werk handiger.”

Ambities
“Mijn ambitie voor volgend seizoen is gewoon belangrijk zijn voor het team. En omdat ik spits ben, moet ik dat natuurlijk doen door doelpunten te maken. Verder wil ik gewoon kijken hoe hoog mijn lat rijkt. Ikzelf heb in de jeugd nooit bij een BVO gespeeld. Ik heb een tijdje geleden zelfs gezegd dat het bizar is dat ik nu in de derde divisie speel. En dan nu de overstap naar Rijnsburg, dat is echt indrukwekkend. Kijk alleen al naar de club zelf met een tribune over de hele lengte van het veld: dat heeft bijna geen enkele club in het amateurvoetbal. Ik kijk er heel erg naar uit om hier aan de slag te gaan.”

Vorige clubs
Mark is begonnen met voetballen in de jeugd bij Altior, daarna heeft hij een paar jaar bij Alphense Boys gezeten om vervolgens weer terug te gaan naar Altior. Via AVV Alphen, nogmaals Altior en Argon stapte hij over naar Sportlust ’46, waarmee hij in drie jaar tijd promoveerde van de eerste klas naar de derde divisie. In zijn laatste jaar maakte hij daar 27 goals. Daarna belandde Mark bij de club waar hij nu aan zijn tweede seizoen bezig is: derdedivisieclub Sparta Nijkerk. Daar heeft Mark dit seizoen al 17 doelpunten achter zijn naam staan.

Naast het voetbal is Mark van der Weijden calculator bij een bedrijf in kunststofkozijnen, gevestigd in Nieuw-Vennep. Daar houdt hij zich onder andere bezig met het maken van offertes.