outhands

Sparta Nijkerk – Rijnsburgse Boys 3-1

Aan de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk heeft Rijnsburgse Boys geen punten overgehouden. De wedstrijd eindigde in 3-1, een overwinning voor de thuisploeg waar niets op af te dingen viel.

Het eerste half uur speelde zich grotendeels op het middenveld af. Kansen waren er voor Jeffrey Winter (2x) en Bart Freke (van afstand). Sparta Nijkerk had in die periode veel kleine overtredingen nodig die de Uien enigszins uit hun spel haalden. In het laatste kwartier nam de Nijkerkse druk toe waarop Orlowski een aantal keren reddend op moest treden. Balverlies op het middenveld leidde vlak voor rust tot een voorzet waaruit Buitenhuis met het hoofd scoorde.

In de tweede helft was het de thuisploeg die het spel dicteerde. Betekende de uithaal van Maurice van der Wilt – onderkant lat – nog uitstel van executie, Niels Vlugt was even later wel doeltreffend (2-0). Ook daarna bleef Sparta Nijkerk de aanvallende ploeg. De 3-0 leek eerder te zullen vallen dan de aansluittreffer.Dat gebeurde ook toen Niels Buitenhuis nogmaals scoorde. De 3-1 van Martijn Gootjes had louter statistische waarde.

Een uitgebreid wedstrijdverslag van Marcel van der Vijver verschijnt vanavond op deze site.

Opstelling Sparta Nijkerk: Onland, De Goede, Muller, Van Rooijen, Axwijk, Fredriksen (79: Hamstra), Buijtenhuis, Van der Wilt, Elkaddouri, Van de Brink (83: Eind), Vlucht
Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Groot, Van Noord, Bart Freke, Breinburg, Peter Freke (78: Ceelen), Sardar, Kevin Winter, Gootjes, Jeffrey Winter, Kuhlmann (58: Van der Vijver).

43. 1-0 Niels Buitenhuis
58: 2-0 Niels Vlugt
77: 3-0 Niels Buitenhuis
90+1: 3-1 Martijn Gootjes

Uitslagen
Sparta Nijkerk – Rijnsburgse Boys 3-1
Capelle – IJsselmeervogels AFGELAST
CSV Apeldoorn – Flevo Boys E. AFGELAST
Excelsior ’31 – FC Lisse AFGELAST
Harkemase Boys – HHC Hardenberg AFGELAST
Katwijk – Barendrecht AFGELAST
SC Genemuiden – ARC 5-1
Spakenburg – Hoek 1-0

Stand Topklasse