outhands

Spakenburg – Rijnsburgse Boys 2-3

Rijnsburgse Boys speelde vanmiddag op het kunstgras van Sportpark De Westmaat tegen kampioenskandidaat Spakenburg. Met een 2-3 overwinning bewijzen de Uien niet alleen zichzelf maar ook IJsselmeervogels een goede dienst. 

Spakenburg zette de Rijnsburgers vanaf de 1e minuut flink onder druk. De kansjesverhouding in het eerste kwartier bedroeg zo’n 6 tegen 3. Zowel Gootjes, Winter als Kuhlmann hadden een mogelijkheid Taberima op de proef te stellen. Na een redding van Orlowski moet Mustafa Celen een inzet van Amerzgiou van de lijn halen (18′). Het vervolg van de wedstrijd speelde zich grotendeels op het middenveld af.

Balverlies in de Spakenburgse verdediging en hard werken van Jeffrey Winyter leverde na ruim een half uur spelen een voorzet op waaruit Joost Kuhlmann de 0-1 liet aantekenen. Ogenschijnlijk vanuit buitenspelpositie mocht Thijs Houwing vijf minuten later alleen op Tim Orlowski af: 1-1.


Peter Freke viert de 2-3 met de bank (foto Hans Heemskerk)

Na de rust – waarin we Richal Leitoe (in pak) tegen een bal zien trappen – begonnen beide teams ongewijzigd aan de 2e helft. Martijn Gootjes liet gelijk een kans op 1-2 liggen. Na een kwartier kopt Joost Kuhlmann uit een corner tegen de paal. Over rechts gaat Jeffrey Winter diep en biedt Danny van der Vijver een niet te missen kans: 1-2. Lang geniet RBB niet van de voorsprong. Het is Thijs Houwing die bij Bennie van Noord over de knie gaat en de toegekende strafschop zelft benut. Een sneue actie voor de Rijnsburgse aanvoerder die een prima wedstrijd speelde. Nadat Raymond Kolder geblesserd uitviel was het al snel Peter Freke die van 20 meter raak schoot: 2-3. En daarmee het lot van Spakenburg bezegelde.

Opstelling Spakenburg: Taberima, Raemaker (60′ Van den Berg), Axwijk, Bonevacia,  Woudenberg, Zwarthoed, Amerzgiou (69′ Rottine), Meye, Steur, Gouriye, Houwing
Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Van Noord, Bart Freke, Breinburg, Celen, Van Beuningen, Sardar (59′ Kolder; 78′ Peter Freke), Van der Vijver, Gootjes (75’Haselhoff), Kuhlmann, Jeffrey Winter.

Scheidsrechter was de heer M. van der Roest.

Scoreverloop:
34′ 0-1 Joost Kuhlmann
39′ 1-1 Thijs Houwing
62′ 1-2 Danny van der Vijver
64′ 2-2 Thijs Houwing (strafschop)
83′ 2-3 Peter Freke

Gele kaart Spakenburg: Rottinë
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Bennie van Noord

Vanavond zal een wedstrijdverslag van Marcel van der Vijver op deze site te lezen zijn.

Uitslagen Topklasse

Stand Topklasse