Marylène Hogewoning

Spakenburg Rijnsburgse Boys 2-1 (0-0) – VERSLAG

Rijnsburg sluit af met vierde plek en periodetitel

De 34ste competitiewedstrijd is gespeeld en daarmee zit seizoen 2021/2022 er op voor Rijnsburgse Boys. Helaas moesten de Uien de competitie besluiten met een 2-1 nederlaag, Spakenburg ging beter om met de kansen op De Westmaat. Maar ondanks dat heeft Rijnsburg een prima seizoen achter de rug. Een vierde plek in de tweede divisie en een vervangende periodetitel, daar mag elke Rijnsburger best trots op zijn.
Voordat het te sentimenteel wordt: terug naar de wedstrijd tussen Spakenburg en Rijnsburgse Boys. Rijnsburg begon met Masies Artien als rechtsback omdat Bert Koomen nog een blessure had. Hij speelde dus zijn laatste wedstrijd in de basis tegen zijn bijna-nieuwe club. Verder waren Furhgill Zeldenrust en Bram de Bruin weer terug, ten koste van Delano Asante en Bart Duiker.

Brilstand bij rust
Dat er niks meer op het spel stond voor beide ploegen was goed te merken aan het begin van de wedstrijd. Afgezien van de eerste minuut, waarin beide ploegen een serieuze kans kregen, werd er in de eerste twintig minuten weinig gecreëerd en stonden beide verdedigingen goed opgesteld. Daarna begon Spakenburg wat gevaarlijker te worden en moesten enkele aanvallen serieus de kop ingedrukt worden, wilde Spakenburg niet op voorsprong komen. Op slag van rust werd Rijnsburg pas echt gevaarlijk. Het had daarvoor al wel wat aanvallen opgezet, maar een echt schot op doel was er nog niet van gekomen. Totdat Zeldenrust in de 41ste minuut ineens twee mogelijkheden kreeg om de bal tegen de touwen te werken, maar doelman Ter Wielen wist deze met veel moeite te stoppen. Daarna was Jeroen Spruijt nog een keer gevaarlijk van afstand, maar de bal werd wederom gered door de doelman. De ploegen gingen dus de kleedkamer in met de brilstand nog op het scorebord.

Voorsprong Spakenburg
In de tweede helft kwam Spakenburg al heel snel op voorsprong. Een corner bleef hangen in de zestienmeter waarna Koos Werkman de bal in de goal tikte: 1-0. En zoals zoveel keren dit seizoen moet Rijnsburg eerst een tegengoal krijgen voordat het wat terug kan doen. In de 54ste minuut kwam Rijnsburg op gelijke hoogte. Magan schiet een geplaatst schot in de touwen na een balletje breed van Jongeneelen: 1-1. Daarna ging het spel over en weer en werd het een echte wedstrijd. Beide ploegen wilden de drie punten wel over de streep trekken. Toch konden de aanvallen maar niet bekroond worden met een schot op doel. Tot Spakenburg in de 64ste minuut ineens een uitbraak kreeg. Eindhoven ging op stoom op doelman Zonneveld af en scoorde: 2-1 Spakenburg.

Publiekswissels
Vlak na de goal bracht Wisman een driedubbele wissel in: Asante, Duiker en Van Otterlo mochten gaan proberen de wedstrijd naar Rijnsburgse hand te zetten. Bart Duiker mocht zijn laatste twintig minuten gaan maken in plaats van Masies Artien voor wie zijn laatste seizoen, na zes jaar Rijnsburgse Boys, er nu echt op zat. Ook Van Otterlo speelde voor het laatst in het geel-zwart.
De wissels brachten wat meer vuur in de wedstrijd. Maar het vuur werden pas concrete kansen door de dubbele wissel die daarna volgde. Hudepohl en Olijfveld – ook zij maakten hun laatste minuten in het geel-zwart – kwam beiden nog in positie voor een goal. Vooral Olijfvelds kansen waren groot: een bal op de paal en een bal die net aan uit het doel kon worden getikt. In de laatste minuten bracht Spakenburg nog drie publiekswissels in en daarna zat dit seizoen er voor iedereen toch echt op.
Met zoals gezegd een vierde plaats voor Rijnsburgse Boys, waarmee geel-zwart een vervangende periodetitel verdiende. Toch dus een prijs. Weliswaar geen echte titel, die ging terecht naar Katwijk, maar toch een beloning voor een prima seizoen, waarin de Boys tweemaal van de kampioen wonnen. Maar ja, je wordt kampioen tegen de kleintjes…

SV Spakenburg – Rijnsburgse Boys 2-1 (0-0)

Scheidsrechter: de heer S. van Zuilichem