Marylène Hoogewoning

Spakenburg – Rijnsburgse Boys 2-0 (2-0) – VERSLAG

Een wedstrijd die in het water valt

Rijnsburgse Boys verliest verdiend van Spakenburg op een regenachtige zaterdag. De Boys kwamen ten opzichte van Spakenburg te kort op eigenlijk alle fronten en wisten dus over de gehele wedstrijd weinig tot geen kansen te creëren. Spakenburg aan de andere kant maakte een sterke indruk en wist voor rust het goede spel al om te zetten in twee goals. Na rust ging de wedstrijd relatief op dezelfde voet verder en werd er niet meer gescoord door beide partijen, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen voor de Uien een feit is.

Achter de feiten aan
Spakenburg begon ontzettend fel aan de wedstrijd, waardoor Rijnsburgse Boys gedwongen achteruit moest lopen. Maar de ‘countertactiek’ die Rijnsburg in zulke situaties hanteert als alternatief wilde ook niet lukken. Van het onder de druk van de tegenstander uit voetballen en gevaarlijke kansen creëren kwam niks terecht. De spelers leden snel balverlies en kwamen eigenlijk niet aan voetballen toe. Ondanks het slechte spel van de geel-zwarten waren de blauwen in hun spel niet doortastend. Het creëerde niet veel grote kansen, behalve een opvallend aantal corners in de beginfase van de wedstrijd. Zo kwam het dat ook in de dertiende minuut een corner werd genomen door de Spakenburgers, die fataal werd voor de Uien. El Azzouti stond vrij en kon de bal in de touwen jagen: 1-0. Een verdiende voorsprong voor de blauwen.

Hopen op de ommekeer
Na die goal kreeg Rijnsburgse Boys eindelijk zijn eerste kans. Jeroen Spruijt kon nadat hij zich los had gewrongen van de Spakenburgse verdediging op doel schieten, maar de bal ging helaas over. Daarna ging de wedstrijd verder hoe het begon: Spakenburg heer en meester qua het veldspel en Rijnsburg hobbelend erachteraan. Eerder dan trainer Martijn Lagendijk misschien gewild had kwam er een wisselspeler in om het spel van Rijnsburg (hopelijk) om te keren. Roderick Gielisse ging in de 27ste minuut van het veld af met een hamstringblessure, voor hem in de plaats kwam Bram de Bruin. Maar ook na deze wissel kwam er geen verbetering in het spel van Rijnsburgse Boys. Het leek erop dat Rijnsburgse Boys een 1-0 achterstand moest gaan wegpoetsen na de rust, maar er kwam in de blessuretijd van de eerste helft nog een goal bij. Een afvallende bal werd van afstand door Verhagen in het doel geschoten: 2-0.

Pompen of verzuipen
Er was dus werk aan de winkel na rust voor Rijnsburgse Boys, maar de vraag was of de geel-zwarten nog een tik uit konden delen aan het sterke Spakenburg. En daar leek het eigenlijk al vanaf het begin van de tweede helft niet op. Spakenburg bleef sterker, feller en ook meer kansen creëren. Rijnsburgse Boys kon nog steeds niet gevaarlijk zijn in de counter: het kwam gewoon simpelweg te kort. Met nog een kwartier te spelen gooide Martijn Lagendijk het roer om. Bram Ros en Robin van der Meer gingen mee naar voren en het werd pompen of verzuipen. De ballen werden naar voren gerost in de hoop nog een aansluitingstreffer te kunnen maken. Aan de andere kant kwam Rijnsburgse Boys goed weg doordat Spakenburg de kansen niet kon afmaken. Na negentig minuten spelen veranderde de ruststand dus in de eindstand. Een teleurstellende uitslag voor de Uien. De eerste nederlaag van het seizoen is een feit.

De vloek van de tweede competitiewedstrijd
Na afloop werd er even kort gesproken over de vloek van de tweede wedstrijd van het seizoen. Dit seizoen werden we van de mat geveegd door Spakenburg. Vorig jaar gingen we tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen op sportpark Nieuw Zuid onderuit tegen Quick Boys. Nu krijgen we Quick Boys komende zaterdag in de derde competitieronde in eigen huis op bezoek. Vorig jaar boekte geel-zwart op de derde competitiedag een overtuigende overwinning. Dit jaar weer…?

Dus: hoofden omhoog en op naar volgende week zaterdag!

Spakenburg – Rijnsburgse Boys 2-0 (2-0)

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque