outhands

Slechte generale voor Rijnsburgse Boys

Toch waren er ook verschillen met vorig seizoen. In augustus 2004 speelde Rijnsburg in de eerste helft een aardige partij voetbal met kansen op een voorsprong. Een counter van de zondagclub betekende toen echter 1-0. Deze achterstand werd vlak voor rust te niet gedaan door Rijnsburg (doelpuntenmaker Raymond Kolder). In een kwalitatief veel mindere tweede helft pakte TONEGIDO vervolgens toch de volle winst.

In geen velden of wegen
Het goede voetbal was afgelopen zaterdag ook in de eerste helft in geen velden of wegen te bekennen, zeker niet aan Rijnsburgse kant. Gedurende negentig minuten voetbal creëerde de ploeg van Ted Verdonkschot slechts twee kansen, één voor de pauze (besloten met een schot van Kolder dat naast ging) en één zeven minuten voor tijd, na een assist van de verder onzichtbare Martijn Gootjes en een schot van invaller Peter Freke, dat rakelings overvloog.

Tegenstander TONEGIDO had de zaak organisatorisch goed onder controle. De ploeg speelde gegroepeerd vanuit een gesloten defensie en gokte op de counter. Die kwam er overigens sporadisch uit. In de eerste helft bijvoorbeeld maar een keer. Aan de kans die eruit voortvloeide, ging een groot misverstand schuil tussen het centrale duo Joes Blakborn en Erwin van der Lugt. De Voorburgers profiteerden echter maar half. De levensgrote kans eindigde in de handen van RBB-doelman Van Heusden.

Geen rendement
Rijnsburgse Boys miste zaterdag de geblesseerden Bartjan Onderwaater, Frank Zinhagel en Djuric Ascension (ex-Turkiyemspor). Peter Freke en Justin Stuy waren buiten de basis gelaten ten faveure van Danny van der Vijver en Bart Freke, die samen met Kolder het middenveld bevolkten. Zij konden niet voor geraffineerde aanvallen zorgen, ook al omdat geelzwart te vaak door het midden aanviel. Aboikoni kwam op rechts bovendien te weinig voorbij zijn tegenstander, terwijl Joost Kuhlmann op links wel aardige passeerbewegingen liet zien, echter zonder enig rendement.

De Voorburgse treffer, nog geen vijf minuten na de pauze, kon Rijnsburg ook al niet inspireren. Integendeel, de thuisploeg mocht van geluk spreken dat de teller niet verder opliep. Vooral de tweede kans van TONEGIDO-speler Mansveld, een kwartier voor tijd, was onvoorstelbaar groot, maar de middenvelder slaagde er toch in om de bal over het doel te krijgen, overigens dankzij een Rijnsburgs been dat ertussen zat. Ook een derde Voorburgse kans eindigde voortijdig dankzij een geelzwart blok.

Geen conclusies
Veel meer viel er zaterdag niet te noteren op de Middelmors. Zodat aan de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het aanstaande competitieduel in en tegen Kloetinge geen al te optimistische conclusies zijn te verbinden. Of het moet zijn dat op een slechte generale een goede uitvoering volgt. Vorig jaar gold die wet in elk geval wel. Na de 2-1 nederlaag tegen TONEGIDO volgde toen een 4-0 overwinning bij Capelle…