outhands

Slaapfestijn bij RBB: grandioos

Zaterdag 27 april was het dan eindelijk zover; de E- en D-junioren mochten blijven slapen bij Rijnsburgse Boys. In de sporthal werd er vanaf 17.00uur een plekje gezocht om te slapen, maar achteraf gezien snapt niemand waarom: er is namelijk bijna niet geslapen.

Na het heerlijke eten in de kantine, werden veld 3 en 4 voor anderhalf uur bemand door 170 kinderen en 35 man/vrouw begeleiding. Een spellencircuit en bij elk onderdeel stond een speler/trainer van RBB 1 als ‘scheidsrechter’. Ondanks de steeds erger wordende kou, kwam iedereen rond 22.30uur de warme kantine opzoeken en daar werd een klein feestje gebouwd. In de tussentijd gingen de spelers/trainers van RBB 1 in de ‘schminck’; zij werden omgetoverd tot heuse ‘spoken’ voor de spooktocht/vossenjacht over heel sportpark Middelmors. Een enkeling durfde niet en bleef achter in de kantine en dat aantal werd steeds groter naarmate de avond vorderde.

Uiteindelijk was om 00.30uur iedereen binnen en vierden alle kinderen samen met de spelers/trainers van 1 een ‘klein’ feestje in de sporthal. De hele nacht is het verder zéér onrustig geweest en vanaf 07.30uur stond er een heerlijk (zeer uitgebreid) ontbijt voor iedereen klaar. Daarna nog even wat spelletjes op veld 1 en om 11.00uur was het sportpark weer rustig en iedereen ligt waarschijnlijk nu op bed!

1 ding was al heel snel duidelijk: dit is voor herhaling vatbaar! Wederom een succesvol evenement voor de jeugd van RBB. 

Zonder sponsoren is het onmogelijk om zo’n spektakel neer te zetten en daarom bij deze: Albert Heijn Verburg in Rijnsburg (die het ontbijt beschikbaar stelde), www.DJBoekingen.nl (voor de geluidsset), FMT Fysiotherapie (verantwoordelijk voor de vaantjes) en Hogeweij Solutions en 1e keus.nl voor de luchtkussens. ALLEN HARTELIJK DANK.

Uiteraard ook aan de vele medewerkers/-sters in de keuken, buiten, voor de beveiling en waar ze ook nodig zijn geweest: ze waren er! Fantastisch dat het weer mogelijk blijkt te zijn; Rijnsburgse Boys leeft!

Zonder anderen tekort te doen wil ik in het bijzonder Mariska Hogewoning bedanken; die heeft eigenlijk zo goed als alles voorbereid, waardoor het hele programma als een trein. Moniek Hogervorst en Helene Bouwman vergeet ik uiteraard ook niet! Ook de leiding bij de groepen kinderen ben ik een dankwoord verschuldigd en last-but-not-least: de ruim 170 kinderen! Top gedaan mannen en vrouwen; tot volgend jaar

Een fotoserie van Jan Jungerius is hier te bekijken.