karly

Slaapfeest groot succes

Vrijdagmiddag 29 mei mochten de genodigden zich om 17.00uur melden in de sporthal. 196 kinderen vonden de weg naar Middelmors, waarvan de helft in de sporthal zou gaan slapen en de andere helft in heuse legertenten op de strook naast veld 4. Een nieuw onderdeel van dit slaapfeest, wat zeer in trek was bij de D-jeugd en begeleiding. De E-jeugd kon daarom misschien wat meer hun ogen dichtdoen?!
Om 18.00uur werd er gegeten in 2 groepen en bleef er weinig patat, kroketten of frikandellen over. Direct daarna in 2 groepen de eerste spellen op de velden, maar het weer speelde op dat moment even niet mee. Met bakken tegelijk kwam het uit de hemel en dat noopte de organisatie om het geheel iets eerder af te blazen. Opdrogen en warm dansen in de kantine bij de eerste disco en daar werd door de organisatie het besluit genomen het spelencircuit te verplaatsen naar binnen. We konden de kids niet langer blootstellen aan de regen. Dus was het in de kantine, de sporthal en het tribunegebouw een drukte van belang!

RBB Slaapfestijn (118)

Vervolgens ging men zich opmaken voor de spooktocht en een aantal gezichten veranderden van een big smile naar (zeer) serieus, waarvan sommigen eieren voor hun geld kozen en in de kantine achterbleven. Die wel durfden kwamen lachend terug: “het was supergaaf en heeeeeelemaal niet eng”
Voor de E-jeugd betekende dit het einde van het programma en werd de geluidsinstallatie nog even getest, om vervolgens de D-jeugd naar het laatste evenement te begeleiden: Glow-in-the-Dark spellen op veld 5. Een heel fraai gezicht om in het donker al die lampjes te zien en van horen zeggen werd dit door de kids als ‘super-cool’ betiteld. Ook zij mochten hun tent opzoeken en daar bleef het nog lang heel onrustig!

RBB Slaapfestijn (140)

Om 08.00uur stond een heerlijk ontbijt klaar en om 09.00uur werd iedereen pas echt wakker tijdens de ochtendgymnastiek. Tot slot weer terug naar de kantine om de prijsuitreiking bij te wonen, de spullen bij elkaar te zoeken en toen de ouders weer verschenen, zag je de opluchting op de gezichten van de kinderen! Ongetwijfeld slapen velen van hen nu nog steeds!
Een fantastisch evenement is weer achter de rug. Een zware strijd voor de organisatie en vooral de leiding die bij een groep moesten blijven. Maar als je steeds het enthousiasme bij die kinderen en begeleiding ziet, dan weet je toch weer waar je het allemaal voor doet!
Bedanken moet, maar er zijn er 2 die in het bijzonder bedankt moeten worden. En daarom noem ik ook alleen hen bij naam, want dat zijn de M&M’s: Moniek Hogervorst en Mariska Hogewoning. De tijd die zij eraan besteden om het allemaal op de rails te krijgen is niet uit te drukken in uren, maar moet je berekenen in maanden! Dames: hartelijk dank namens iedereen en we rekenen volgend jaar weer op jullie!
Zonder sponsoren is dit ook onmogelijk om uit te voeren en daarom een groot woord van dank aan Snackbar Ouwersloot, 1ste Keus, De Blinker schoonmaakbedrijf, Familie Hogervorst, Peter van Tilburg Orchideeën, Brugmans Loodgieters, Vemasoft BV, Albert Heijn Rijnsburg, Ben Borst, Karly Kitchen, Santos Quality Flowers, Jan van Egmond, Walters Hoveniers, Marcel van der Meij, Vrienden van Rijnsburgse Boys, Zeevishandel Mercuur, Salaba B.V., Cees van Egmond bloemengroothandel, Piet Glasbergen, Bloemengroothandel van Zuijlen, stille sponsoren en Rijnsburgse Boys.
Speciale dank aan de Stewards, Marenthe, Corinne en Jan Jungerius, kantinepersoneel, Jan Eekhof, Come4Sports, Marleen Overbeeke, alle tentenbouwers, Aad van Nieuwkoop, alle spelopbouwers, aanwezige spelers van Rijnsburgse Boys 1 en 6
Zonder de kinderen en hun begeleiding kunnen we natuurlijk verzinnen wat we willen, maar zonder jullie kan dit spektakel nooit plaats vinden. Dus tot slot aan jullie: dank voor de aanwezigheid, de inzet en het enthousiasme! Tot volgend jaar
Een fotoserie van Jan Jungerius is hier te bekijken.