Henk Hogewoning

Sjors Kramer verlengt zijn verblijf op Middelmors

Oud-FC Volendam-speler Sjors Kramer heeft zijn verbintenis met Rijnsburgse Boys verlengd tot 1 juli 2024 plus een optie voor nog een seizoen. De 22-jarige verdediger was na zijn vertrek bij Volendam afgelopen zomer enkele maanden op rondreis in Peru en Spanje. Sinds 1 december 2022 speelt hij op Middelmors.

“We waren er binnen tien minuten uit”, zegt Sjors Kramer over de gesprekken over een langer verblijf bij Rijnsburgse Boys. “Ik zit bij een superleuke club met allemaal leuke jongens en er wordt goed voetbal gespeeld. Ik heb het heel erg naar mijn zin, al heb ik wel moeten wennen. De overgang van Volendam naar Rijnsburg is groter dan ik had verwacht. Bij Volendam trainde ik veel intensiever en bovendien overdag. Ook spelen op gras is anders dan het kunstgras in Volendam, waar ik elf jaar heb gespeeld.”

Basisplaats veroveren
Sjors heeft zich bij Rijnsburg als doel gesteld om een basisplaats te veroveren als centrale verdediger, maar hij realiseert zich dat dit zeker dit seizoen geen eenvoudige opgave is. “Het staat supergoed en ik ben op dit moment niet in de positie om een basisplaats te eisen. Maar ik ga ervoor. Lukt het dit seizoen niet, dan volgend jaar met de nieuwe trainer. Dan geldt voor mij: nieuwe ronde, nieuwe kansen.”  

Vorige clubs
Sjors Kramer begon zijn voetbalcarrière in zijn woonplaats Ilpendam bij de plaatselijke voetbalvereniging. Daarna voetbalde Sjors elf jaar bij FC Volendam, van de D-junioren tot Jong Volendam, waar hij aanvoerder was. Ook speelde hij zes keer mee met het eerste elftal van FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie.

Afgelopen zomer haalde Sjors zijn bachelor medische natuurwetenschappen aan de VU. Momenteel heeft hij een tussenjaar en heeft hij een baan voor drie dagen per week. Na de zomer gaat hij verder met zijn master aan de TU Delft. Om die reden hoopt hij rond de zomer woonruimte dichterbij Delft te hebben gevonden.