outhands

Selectie Rijnsburgse Boys seizoen 2007-2008 bijna rond

De selectie van Rijnsburgse Boys 1 voor het seizoen 2007-2008 is bijna rond. Inmiddels is bekend dat Dick Zwarthoed en Menno van Roosmalen de selectie van Rijnsburgse Boys komen versterken. Beide spelers zijn afkomstig van zaterdaghoofdklasser Ajax (uitkomend in de hoofdklasse B).

Daarnaast hebben Dennis Groot, Erwin van der Lugt, Tim Orloskwi, Martijn Gootjes, Djuric Ascension, Bart Freke, Peter Freke, Raymond Kolder, Danny van der Vijver, Frank Zinhagel, Brayton Biekman, Jaap Jan Zandbergen, André van Egmond, Niels Hogewoning en Joey Zandbergen toegezegd ook volgend seizoen de geelzwarte kleuren te verdedigen. Met Jordi Snijders en Nick Schnater moeten nog gesprekken gevoerd worden. De club en trainer Ted Verdonkschot hebben aangegeven zeer tevreden en blij te zijn dat de selectie bijna rond is.

Inmiddels is bekend dat Joes Blakborn na 2 seizoenen Rijnsburgse Boys gaat verlaten. De nieuwe club van Blakborn is nog niet bekend. Bekend was al dat Bartjan Onderwaater (Alphense Boys), Tim van Breukelen (DOVO), Joost Kuhlmann (IJsselmeervogels) en Brian Simons (IJsselmeervogels) volgend seizoen niet meer voor Rijnsburgse Boys uitkomen. Rijnsburgse Boys wenst deze spelers veel succes bij hun nieuwe club, maar we rekenen er op dat ze dit seizoen succesvol zullen afsluiten.

Dick Zwarthoed en Menno van Roosmalen zijn komend seizoen dus twee nieuwelingen in de Rijnsburgse selectie. We stellen Dick en Menno kort aan u voor.

 Naam: Dick Zwarthoed
Geboortedatum: 11 juli 1979
Woonplaats: Volendam
Werk/studie: schilder
Vorige clubs: FC Volendam, Marken
Aantal seizoen bij Ajax (amateurs): 2
Positie: middenveld
Aantal doelpunten dit seizoen: 2

Dick,  volgend seizoen speel je bij Rijnsburgse Boys. Wat verwacht je ervan?
‘Ik heb er heel veel zin in om bij Rijnsburgse Boys te gaan voetballen. Rijnsburgse Boys is een grote naam in het amateurvoetbal en is de laatste jaren erg succesvol. Ik vind het leuk om met Menno hier te gaan spelen’.

Je speelt momenteel als laatste man bij Ajax, maar je bent gehaald voor een positie op het middenveld?
‘Door omstandigheden speel ik nu bij Ajax als laatste man en dat gaat me goed af, maar van origine ben ik een middenvelder.

Heb je wel eens tegen Rijnsburgse Boys gespeeld?
‘Met Marken en Ajax. Vorig seizoen hebben we met Ajax in de competitie gespeeld tegen Rijnsburg en aan het begin van dit seizoen hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen Rijnsburgse Boys’.

Wat zijn je sterke kanten?
‘Mijn inzicht’.

 Naam: Menno van Roosmalen
Geboortedatum: 17 juli 1979
Woonplaats: Heerhugowaard
Werk/studie: Productmanager
Vorige clubs: GVV ’57, TOP Oss, NEC, GF ’38 (Grenoble), Reiger Boys, AFC ‘34
Aantal seizoen bij Ajax (amateurs): 1
Positie: achterhoede
Aantal doelpunten dit seizoen: 1

Menno,  volgend seizoen speel je bij Rijnsburgse Boys. Wat verwacht je ervan?
‘Ik verwacht er heel veel van. Ik zie er naar uit om te presteren in de competitie en Amstel Cup. Met de huidige spelersgroep en de nieuwelingen gaan we ook volgend seizoen voor de titel. Ik heb er heel veel zin in’.

Heb je een verleden in het betaalde voetbal, vanwege het feit dat je bij Top Oss, NEC en GF ’38 (Frankrijk) hebt gespeeld?
‘Ik heb nooit op het hoogste profniveau gespeeld. Bij TOP Oss heb ik in de B-jeugd gespeeld, bij NEC in het belofteteam en nog getraind onder Johan Neeskens. Daarna ben ik gaan studeren in Frankrijk en heb daar gespeeld in het tweede elftal van GF ’38 uit Grenoble. GF ’38 is een 1ste divisieclub. Daarna ben ik teruggekeerd naar Nederland’.

Je speelt in de verdediging?
‘Dat klopt. Ik ben linksback en kan ook centraal in de verdediging uit de voeten’.

Heb je wel eens tegen Rijnsburgse Boys gespeeld?
‘Nog nooit. Ik was niet aanwezig bij de oefenwedstrijd van Ajax (amateurs) tegen Rijnsburgse Boys van eerder dit seizoen’.

Wat zijn je sterke kanten?
‘Mijn passing en spelinzicht. Daarnaast ben ik aanvallend ingesteld en ik ben kopsterk’.